Loredana VOICULESCU
11447 vizualizări 28 oct 2015

ANAF a anunţat marţi finalizarea rapoartelor de către comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1, care au vizat terenul şi clădirea în suprafaţă de 3.789 mp situate în Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând anterior Grivco.

Comisia de evaluare a Fiscului a corectat în plus valorile cuprinse în rapoartele de evaluare, diferenţa totală calculată fiind de 7,13 milioane de euro. 

Rapoartele de evaluare au vizat următoarele bunuri:

- teren intravilan în suprafaţã de 29.220,03 mp, situat în str. Gârlei 1D, sect. 1, Bucureşti. ANAF a estimat valoarea acestui teren la 10,4 milioane de euro, faţă de 10 milioane euro, valoare stabilită de instanţă.

- teren intravilan şi clădire (P+3) în suprafaţã de 4.457mp, situat în str. Gârlei 1B, lot 1, sect. 1, Bucureşti. După reevaluare, terenul şi clădirea au fost estimate la 5,1 milioane euro, de la 3 milioane de euro, stabilit de instanţă.

-  teren intravilan şi clădire (P+8) în suprafaţã de 3.000 mp, situat în str. Gârlei 1B, lot 2, sect. 1, Bucureşti. Valoarea acestora a urcat de la 8,4 milioane de euro la 11,2 milioane de euro.

-  teren intravilan şi clădire în suprafaţã de 3.789 mp, situat în Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 25-27, sect. 1, Bucureşti (fostul sediu al Antena 3). După reevaluare, comisia a stabilit o valoare de 5,82 milioane de euro, cu 2,4 milioane euro mai mare faţă de prima evaluare.

La finalizarea analizei, Comisia de evaluare a corectat în plus valorile cuprinse în rapoartele de evaluare după cum urmeaza:

(clic pe imagine pentru a mări)

Preţul total calculat de evaluator pentru bunurile confiscate este de 25,4 milioane de euro, iar valoarea corectată de comisia ANAF este de 32,58 milioane de euro. Astfel că diferenţa în euro a fost calculată la 7,13 milioane de euro.

"Informaţiile au fost publicate de ANAF pe site-ul propriu, iar rapoartele finale urmeazã sã fie înaintate cãtre MFP care are calitatea de proprietar al acestor bunuri", arată un comunicat ANAF.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

Citește și: