Numărul mare de angajaţi care lucrează în sectorul IT, facilităţile fiscale de care se bucură aceştia şi cele mai recente reuşite în domeniu - precum vânzarea în Silicon Valley a firmei de soluţii eCommerce pentru producătorii de software Avangate şi achiziţionarea de către canadienii de la HootSuite a companiei româneşti de analiză social-media UberVu, au adus România în atenţia străinilor, scrie Forbes.

Jurnaliştii susţin că, în prezent, hub-ul tehnologic al ţării noastre atrage atenţia la nivel internaţional şi că în România "se dezvoltă o puternică cultură a programării" şi a inovării.

"Mai multe universităţi foarte apreciate din oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanţa furnizează o sursă constantă de persoane talentate şi stimulează inovarea în domeniul tehnologiei", explică cei de la Forbes.

Jurnaliştii străini au discutat despre situaţia sectorului IT din România şi cu Florin Cornianu, CEO şi co-fondator 123ContactForum, platformă ce permite oricui să îşi construiască o pagină web fără să aibă cunoştinţe de programere. Acesta susţine că în doi ani vom ajunge să rivalizăm cu Londra şi vorbeşte despre marile corporaţii străine care au ajuns să facă în ultimul timp parteneriate sau să cumpere start-uri româneşti.

a fost cumpărată de liderul mondial în social media management, HootSuite.

Citeste mai mult: adev.ro/mzteog

Citește și: