205 vizualizări 19 feb 2010

O companie înfiinţată de Silviu Prigoană a înfiinţat o şcoală privată de însoţitori de bord pentru domeniul aeronautic, în urma unei investiţii de 40.000 de euro. Planurile firmei Fly Level pentru următorii doi-trei ani vizează investiţii de cinci milioane de euro într-o şcoală de pilotaj.

Firma va colabora în acest sens cu companiile Blue Air şi Tarom. În 2007, omul de afaceri Silviu Prigoană a înfiinţat firma împreună cu Nicu Berla, însă ulterior, după ce a fost ales deputat, a decis să vândă acţiunile pe care le deţinea, respectiv 70%.

În prezent, acţionarii Fly Level sunt Nicu Berla, cu 50% din capitalul social, şi alte două persoane fizice, Adrian şi Petre Pena, cu 30% şi 20% din acţiuni. "M-am făcut deputat şi nu am vrut să las cale liberă anumitor interpretări sau conflicte de interese, având în vedere că Fly Level va colabora cu Tarom, compania Ministerului Transporturilor, motiv pentru care mi-am vândut acţiunile. Cred în afacerea asta pentru că aviaţia este în prezent o necesitate. Pe vremuri, lumea se întreba dacă maşina este un lux, acum ea este o necesitate. La fel se întâmplă şi cu avioanele, care au devenit o necesitate acum", a afirmat Prigoană, deputat PD-L.

La şcoală vor preda opt profesori, care-i vor şcoli pe cei maximum 70 de cursanţi anual. "Vor fi organizate trei cursuri, primul fiind cel teoretic, care va costa 1.500 de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de zece săptămâni. Ulterior, cursanţii vor face practică la companiile Tarom şi Blue Air, cu care colaborăm, costul cursurilor fiind de 1.500 de euro. Ultimul vizează cursuri la un simulator de zbor de la Sofia, singurul din zonă, costul fiind de 250 de euro", a declarat Berla, care deţine şi funcţia de director general al Fly Level.

La anul, firma intenţionează să deschidă şi o şcoală de pilotaj, care va necesita o investiţie de peste două milioane de euro, şi să cumpere un simulator de zbor, în valoare de trei milioane de euro. "Şcoala de stewardese am deschis-o în urma unor discuţii pe care le-am avut cu reprezentanţii liniilor aeriene. S-a observat o carenţă la nivel de cunoştinţe în acest domeniu. Vrem ca elevii să fie recunoscuţi la nivel internaţional. Avem în plan pentru 2011 deschiderea unei scoli pentru piloţi de linie şi achiziţia unui simulator, iar pentru aceste investiţii suntem în negocieri cu BCR Leasing, de unde am mai luat credite de 700-800.000 de euro", a spus Berla.

El a menţionat că, în plus, doreşte să colaboreze cu compania Lufthansa, cu care firma se află în prezent în negociere. Fly Level, cu afaceri de 1,7 milioane de euro în 2008, realizează lucrări de mentenanţă pentru sectorul aeronautic, zboruri de agrement şi închirieri de aeronave. (A.B.)

Citește și: