Loredana VOICULESCU
1518 vizualizări 2 sep 2012

Hounslow Highways Services, o companie deţinută în proporţie de 50% de Vinci Concessions şi 50% de către Barclay Infrastructure Fund, a finalizat contractul de finanţare pentru repararea şi întreţinerea unor reţele de autostrăzi în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Vinci.

Este primul contract cu finanţare privată câştigat de Vinci în domeniul reparării şi întreţinerii autostrăzilor în Marea Britanie.

Contractul se întinde pe o durată de 25,5 ani şi presupune modernizarea, repararea şi întreţinerea a 432 km de drumuri şi 763 km de drumuri.

Proiectul, care presupune o investiţie iniţială de aproximativ 100 milioane de lire sterline - aproximativ 125 milioane de euro -, va fi finanţat printr-un împrumut bancar de circa 110 milioane de euro, cu o maturitate de 24,5 ani de la trei instituţii financiare - BTMU, KfW şi DZ Bank -, iar aproximativ 25 milioane de euro reprezintă capitaluri proprii ale partenerilor de proiect.

Valoarea totală a contractului, inclusiv service şi întreţinere, va ajunge la aproximativ 820 milioane de euro. Investiţia va fi recuperată prin taxă pe autostradă.

Construcţia, exploatarea şi întreţinerea va fi atribuită Ringway, companie care aparţine unei alte filiale a Vinci. Lucrările vor începe în ianuarie 2013.

În România, Vinci - în asociere cu Aktor (Grecia) - a câştigat în 2010 licitaţia pentru autostrada Comarnic-Braşov, însă consorţiul a renunţat ulterior la contract.

Citește și: