Andrei Luca POPESCU
6536 vizualizări 9 sep 2013

Compania canadiană Gabriel Resources anunţă că îşi rezervă dreptul de a acţiona statul român în judecată, pentru încălcarea tratatelor internaţionale privind investiţiile, dacă proiectul de lege promovat de Guvern este respins de Parlament.

Compania anunţă, într-un comunicat de presă, că a luat act de declaraţiile de astăzi ale premierului şi ale altor miniştri, cum că proiectul de lege privind Roşia Montană trebuie respins, "înainte de dezbaterea din cele două camere ale Parlamentului României".

"Fără să ţină cont că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa de pe 27 august (...), se pare că Guvernul a instituit o procedură de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament", arată compania.

"Dacă proiectul de lege este respins, atunci Compania va lua în calcul toate acţiunile posibile pe care le are la dispoziţie, inclusiv notificarea formală a intenţiilor sale de a începe un litigiu pentru încălcări multiple ale tratatelor internaţionale privind investiţiile", anunţă Gabriel Resources.

Citește și: