Gandul.info
Corina VÂRLAN
2480 vizualizări 13 mar 2012

Alexander Abramov, un magnat rus din industria oţelului, construieşte o clădire în valoare de 32,6 milioane de dolari care va fi, cel mai probabil, cea mai scumpă reşedinţă din Noua Zeelandă, informează Business Insider.

"Nu am informaţii exacte, dar dacă iei în considerare o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, ar costa chiar şi 40 de milioane de dolari pentru a o construi, incluzând toate facilităţile", a declarat, pentru New Zealand,  Herald Graham Wall, unul dintre experţii de top de pe piaţa imobiliară a acestui stat.

FOTO: New Zealand Herald - Greg Bowker

Analizând o serie de imagini realizate din aer se estimează că proprietatea lui Abramov din Noua Zeelandă ar putea avea o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, de şase ori dimensiunea unei case tradiţionale Kiwi, care are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

FOTO: New Zealand Herald - Greg Bowker

Casa va avea mai multe etaje, o serie de scări şi se bucură de vederi  extinse către nord şi către est. Principalul corp al clădirii va avea o suprafaţă mai mare de 3.000 de metri pătraţi odată ce este finalizat, reşedinţa magnatului rus fiind astfel de 15 ori mai mare decât o casă obişnuită.

FOTO: New Zealand Herald - Greg Bowker

Abramov, care are o avere estimată la suma de 7,5 miliarde de dolari, a plătit pentru acest teren până în 16 milioane de dolari.

Citește și: