Loredana VOICULESCU
3856 vizualizări 1 mai 2012

Ioan Ovidiu Silaghi, 50 de ani, a fost ministru al IMM-urilor, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008 şi europarlamentar între ianuarie 2007 şi aprilie 2007.

Este preşedintele PNL Satu-Mare.

În CV-ul său, la decoraţii, Silaghi a menţionat că este „Cavaler al Ordinului Steaua Polară”, decoraţie “conferită de Regele Suediei”, precum şi premiul “International Life Award”, oferit de Camera Deputaţilor, Italia-Roma, în septembrie 2008.

Membru Club Rotary, din 2002

Din 2002, Ioan Ovidiu Silaghi este membru al Club Rotary. “Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileste relaţii de bună întelegere”, potrivit site-ului organizaţiei din care face parte Silaghi.

În întreaga lume există aproximativ 30.000 de Cluburi Rotary, care au peste 1,2 milioane de membri.

Silaghi este membru al PNL din ianuarie 1990, unde a deţinut mai multe funcţii, printre care preşedinte al TNL Satu Mare, vicepreşedinte al BPT PNL Satu Mare, iar din 2001 este preşedinte PNL filiala Satu Mare. A fost membru al Parlamentului European din ianuarie 2007 şi până în aprilie 2007. Ovidiu Silaghi a fost deputat de Satu Mare în perioada 2004-2008 şi membru în comisia de buget, finanţe şi bănci, comisia pieţei de capital şi comisia de industrii şi servicii.

A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Control Bugetar din Parlamentul European şi membru al Comisiei pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European.

“Competenţe în gestionarea IMM-urilor”

În 2008, a urmat cursuri la Institutul Diplomatic Român, iar în 2007, la Colegiul Naţional de Apărare, din cadrul Ministerul Apărării Naţionale. În CV-ul său a menţionat că are “competenţe în Gestionarea şi dezvoltarea între întreprinderilor mici şi mijlocii”. Cunoaşte limba engleză, fraceză, italiană şi maghiară.

Pliante pe teme europene pentru circumscripţiile electorale din ţară

Între proiectele sale, se numără "deschiderea la Bruxelles a unei reprezentanţe a Regiunii de Dezvoltare Nord – Vest, în care să fie prezenţi membri ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din zonă, care să ajute la atragerea mai multor fonduri europene”, potrivit blogului său.

Un alt obiectiv al său este legat de „Conceperea şi tipărirea de materiale informative cu teme europene, de maximă utilitate (fonduri şi politici europene etc), sub egida PE şi distribuirea acestora în circumscripţiile electorale din ţară”.

Citește și: