Alexandra PELE
653 vizualizări 15 dec 2013

Noul consultant pentru privatizarea CFR Marfă va fi anunţat în februarie 2014 şi ar putea fi o bancă de investiţii care să ajute şi la reorganizarea companiei astfel încât aceasta să nu mai fie pe pierdere la momentul la care se va semna vânzarea pachetului majoritar de acţiuni, a declarat ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV şi pe voyo.ro.

"Ar fi de preferat ca acest consultant să aibă pe de o parte o experienţă dovedită în transporturi. Din punctul meu de vedere consultantul ar trebui să fie un consultant de nivel internaţional, un jucător mare. Să aibă experienţă în astfel de tranzacţii, privatizări, achiziţii. În afară de faptul că trebuie să creeze această poveste a companiei în aşa fel încât să poată fi vândută cât mai bine şi să putem obţine un preţ cât mai bun, aş vrea ca acest consultant să fie şi un consultant care să poată să vină cu soluţii pentru rentabilizarea, restructurarea companiei, împreună cu managementul privat, în aşa fel încât compania, atunci când va fi privatizată, să arate altfel, măcar să nu mai fie pe pierdere", a explicat Mănescu.

Ministrul Transporturilor a precizat că se concentrează pe noua tentativă de privatizare, dar şi că la procedura anterioară, singura decizie pe care a trebuit să o ia a fost dacă "mergem mai departe sau ne oprim".

"Din punct de vedere legal nu aveam cum să continuăm. Pe de o parte erau câteva clauze care nu au fost îndeplinite, deci nu puteam să continuăm contractul. Pe de altă parte nu puteam promova acea hotărâre de guvern care să prelungească termenul peste termenul agreat cu FMI-ul, trecut în strategia de privatizare. Nu aveam cum să facem acest lucru", a explicat ea.

 Eşecul privatizării CFR Marfă: "Putem spune că a fost o scăpare a statuluI"

Întrebată dacă eşecul privatizării CFR Marfă poate fi considerat o greşeală sau o scăpare a statului, din moment ce procesul a fost suspendat printre altele pentru lipsa unui aviz al Consiliului Concurenţei, a cărui termene de întocmire a unor astfel de analize figurează în Legea Concurenţei, Mănescu a precizat că "putem spune şi aşa".

Ministrul Transporturilor a precizat totodată că nu ştie dacă Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român (GFR), câştigătorul licitaţiei de privatizare, avea diferenţa necesară pentru închierea tranzacţiei, însă, în opinia sa "nu avea banii".

"Probabil că aveau promisiuni. Probabil că aveau deja angajamente cu bănci, cu bănci de investiţii, dar nu cred că aveau toţi banii la momentul respectiv", a declarat Mănescu.

Ea a adăugat totodată că garanţia de 10 milioane de euro depusă de GFR nu a fost însă restituită.

"Eu nu negociez nimic. De lucrul acesta se ocupă în continuare domnul Ghibu care este în subordinea mea şi care are discuţii cu GFR-ul. Eu i-am dat mandatul, aşa cum au spus consultanţii privatizării, să înapoieze această garanţie. Acum, probabil că încă discută cu GFR-ul. Nu ştiu să vă spun dacă până la urmă se va da această garanţie, nu se va da această garanţie", a declarat ministrul la emisiunea "După 20 de ani".

De ce a eşuat privatizarea CFR Marfă

Privatizarea CFR Marfă a eşuat în data de 14 octombrie, termen până la care nu au fost îndeplinite o serie de condiţii suspensive "independent de voinţa părţilor", după cum s-au exprimat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român (GFR), companie care a câştigat licitaţia a precizat că "am fost chemaţi să ni se comunice că nu este posibil să facem plata şi să finalizăm pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile suspensive".

Mai exact, unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului companiei, iar Consiliul Concurenţei nu a avut suficient timp pentru a întocmi analiza de concentrare economică şi pentru a-şi da avizul în ceea ce priveşte preluarea transportatorului de stat.

Jumătatea lunii octombrie a fost termenul limită, stabilit prin HG de privatizare a CFR Marfă. GFR a depus o garanţie de 10 milioane de euro şi a virat alte 20 de milioane de euro într-un cont escrow, reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile companiei.

GFR a fost declarat câştigător în procesul de privatizare în luna iunie, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul majoritar de acţiuni.

Contractul a fost semnat la începutul lunii septembrie, Gruia Stoica declarând atunci că banii vor fi plătiţi după ce Consiliul Concurenţei va emite o decizie privind tranzacţia.

Citește și: