Silviu Bănilă
2286 vizualizări 23 ian 2019

Anunţul agită şi mai mult spiritele, mulţi analişti Brexit temându-se că şi alte companii nipone, mari investitori în Regatul Unit, vor părăsi „corabia”, scrie CNN.

Sony a anunţat că-şi mută sediul juridic începând cu 29 martie 2019, ziua în care Marea Britanie VA IEŞI din UE. Compania a precizat că îşi ia astfel o măsură de siguranţă, faţă de o posibilă înţelegere „dezordonată” privind Brexit.

 Sony a luat această decizie radicală deoarece „există multă incertitudine în jurul Brexit-ului”, a declarat Takashi Lida, purtătorul de cuvânt al Sony, pentru CNN Business. Este „cel mai bine să ne pregătim pentru un scenariu în care NU se ajunge la nicio soluţie”, între Londra şi Bruxelles, a adăugat Lida.

Săptămâna trecută, parlamentul britanic a respins categoric „despărţirea” pe care premierul Theresa May a convenit-o cu negociatorii UE. Nu se ştie ce se va întâmpla.

Sony a precizat că migrarea spre Olanda (Amsterdam) va ajuta la evitarea potenţialelor probleme cu reglementările vamale, după Brexit. Compania NU îşi va muta angajaţii din Londra la Amsterdam şi operaţiunile vor fi coordonate tot din metropolă.

 Compania Sony produce dispozitive electronice, dar activează şi în domenii precum filmul şi streaming-ul de conţinut muzical.

Este ultimul avertisment cu privire la „dezertarea” companiilor japoneze, în faţa consecinţelor Brexit-ului.

 Panasonic a anunţat că în august 2019 îşi va muta sediul european din Marea Britanie în Olanda.

Peste 1.000 de companii au afaceri în Marea Britanie, cu peste 140.000 de angajaţi. Printre cele mai cunoscute entităţi se numără Nomura (gigant financiar-bancar), Toyota, Nissan şi Honda (producători auto de talie mondială).

foto: Hepta

Citește și: