Alexandra PELE
25906 vizualizări 7 ian 2013

În 2012, preţul unui litru de benzină fără taxe şi impozite a crescut, în medie, cu 3,8% în România, în timp ce în alte state europene, precum Germania sau Spania, preţul carburantului a scăzut cu circa cinci procente, reiese din cele mai recente date ale Comisiei Europene (CE).

Astfel, dacă la începutul anului trecut preţul cerut de un distribuitor de carburant era de aproximativ 63 de eurocenţi pe litru, la care se adaugă taxele percepute de stat, 12 luni mai târziu, mai exact la jumătatea lunii decembrie, un litru de benzină costa, în medie, 66 de eurocenţi.

CITEŞTE ŞI: Anunţul care l-a lăsat fără replică şi pe şeful Poliţiei Rutiere: soluţia ULUITOARE anunţată de ministrul de Interne pentru şoferii din România

Spre comparaţie, în Germania, preţul unui litru de benzină fără taxele şi impozitele percepute la carburanţi, costa 69 de eurocenţi în ianuarie 2012, iar la sfârşitul anului 65 de eurocenţi, cu 5,1% mai puţin.

În 2012, cele mai mari scumpiri la carburanţi au avut loc în Irlanda (14,6%), Malta (10,5%) şi Bulgaria (8,5%), în timp ce în alte nouă state europene, preţul benzinei a scăzut, reiese din datele oficiale.

Click pe imagine pentru a mări

România a rămas însă pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte preţul unui litru de benzină la pompă.

Astfel, la jumătatea lunii decembrie, un român scotea din buzunar, în medie, 1,25 de euro pentru un litru de benzină, în timp ce în Italia, acelaşi tip de carburant costa 1,74 euro.

Chiar şi aşa, dintr-o analiză realizată de gândul reiese că un român care câştigă salariul minim garantat de către stat îşi poate alimenta maşina de trei ori pe lună, în timp ce venitul minim garantat unui cetăţean din Irlanda îi ajunge pentru a face 25 de plinuri.

În 2013, conform calendarului stabilit de executiv nivelul accizelor pentru motorină va creşte de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă. Totodată, cursul la care se va calcula nivelul accizelor la carburanţi, respectiv cotaţia oficială anunţată în prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2011 (4,5223 lei/euro) de către Banca Centrală Europeană (BCE) este mai mare decât cel după care s-au calculat anul trecut.

În situaţia în care companiile petroliere vor decide să transfere aceste costuri suplimentare în preţul carburanţilor, pentru un litru de motorină şoferii vor plăti anul acesta cu 14 bani în plus, reiese din calculele gândul.

Sursă date: Comisia Europeană (preţul unui litru de benzină la pompă în euro)

Cum se calculează preţul la carburanţi

Pentru a calcula preţul la pompă al benzinei şi motorinei, companiile petroliere din România iau în considerare următoarele costuri:

Taxa pe valoare adăugată (TVA) - 24%.

Acciza (potrivit calendarului stabilit de executiv, de la 1 ianuarie 2013, accizele pentru motorină vor creşte cu 17 euro, urmând să ajungă de la 374 euro pe tonă la 391 euro pe tonă).

Costurile logistice, respectiv de distribuţie, de întreţinere şi de amortizare (rovigneta sau anvelopele de iarnă).

Costurile de operare ale reţelei de distribuţie, mai exact salariile, taxele, impozitele locale, utilităţile şi investiţiile obligatorii.

•. Costul materiei prime.

Costurile financiare precum dobânzi pentru creditele de investiţii sau cursul valutar.

Adaosul comercial.

Of-ul benzinarilor

Reprezentanţii companiilor petroliere s-au plâns în repetate rânduri că preţurile practicate în România nu asigură amortizarea costurilor. Totodată, reprezentaţii Executivului au demarat o serie de negocieri pentru a stabili o formulă de calcul transparentă pe baza căreia să fie calculat preţul carburanţilor, însă cele două părţi nu au ajuns la niciun compromis.

Constantin Tampiza, fostul directorul general al Lukoil România şi actual reprezentant al preşedintelui grupului petrolier cu sediul la Moscova Vagit Alekperov, a declarat în primăvara anului trecut, la GÂNDUL LIVE, că un preţ corect pentru carburanţi ar însemna o scumpire cu circa 20 de bani pe litru.

"Aşteptăm, suntem răbdători, dar dacă vorbim la sincer, astăzi, la preţurile actuale care sunt, noi trebuie să avem o marjă mai sus cel puţin cu 80-90 de dolari la tonă. Ce înseamnă 80-90 de dolari la tonă? Înseamnă undeva la 24-26 de bănuţi la litru", a declarat la acea vreme Tampiza. Fostul director Lukoil a mai precizat că, în absenţa unui preţ corect, unii benzinari s-ar putea vedea nevoiţi să plece din România.

În acest sens, la începutul lunii aprilie au fost demarate o serie de discuţii între reprezentanţii Guvernului şi cei ai companiilor petroliere prezente pe piaţa locală cu privire la o posibilă formulă de calcul a preţurilor carburanţilor, formulă care să asigure transparenţa şi o marjă fixă de venituri pentru toţi benzinari.

"Se caută o soluţie care să răspundă la presiunile opiniei publice legate de preţul petrolului, luându-se exemplul unor state din Uniunea Europeană, în speţă Slovenia. A apărut ideea, ca să nu mai fie suspiciuni de înţelegere, de cartel, să introducem un preţ maxim care să fie bazat pe o formulă de calcul derivată din cotaţiile internaţionale", a explicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unei ediţii GÂNDUL LIVE.

Noua formulă de calcul a preţului carburanţilor ar presupune o marjă fixe la care să se adauge cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol.

Petrom, cea mai valoroasă companie din România, a înregistrat în 2011 un profit istoric în România, respectiv 887 de milioane de euro, în creştere cu 72% faţă de 2010 şi vânzări de 5,3 miliarde de euro. Compania petrolieră controlată de grupul austriac OMV este singura, din topul celor mai mari companii din industrie, care a ieşit pe plus anul trecut.

5 companii petroliere au primit la începutul lui 2012 amenzi-record

Pe 10 ianuarie 2012, cinci companii petroliere au fost sancţionate de către Consiliul Concurenţei cu o amendă-record, de 205 milioane de euro, pentru că s-ar fi înţeles să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină în perioada 2007-2008.

Sancţiunea este fără precedent în România, dar şi în Uniunea Europeană. Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu a explicat la acea vreme că OMV Petrom a fost amendată cu "un pic peste 3%" din cifra de afaceri pentru că a fost iniţiatoarea înţelegerii. Companiile au contestat amenzile în instanţă.

Totodată, OMV Petrom a iniţiat anul trecut negocierile cu autorităţile române pentru stabilirea nivelului redevenţelor pentru petrol şi gaze. Redevenţele de petrol şi gaze, cuprinse între 3,5% şi 13% din producţie, au fost fixate în 2004, prin contractul de privatizare a companiei Petrom şi sunt valabile până în 2014.

Asupra renegocierii redevenţelor s-a pronunţat şi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a precizat la începutul anului că aşteaptă anul 2014 "Şi atunci Petrom trebuie să ştie că redevenţele în România nu vor fi mai mici decât în statele arabe".

Petrom asigură între 35% şi 40% din consumul de energie la nivel naţional şi este totodată unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetele statului. "Anual, am asigurat între 10% şi 11% din veniturile bugetare ale ţării. Apoi, este contribuţia la dezvoltarea economică, prin investiţiile realizate", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

În perioada 2005-2011, Petrom a plătit taxe şi impozite în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei, investiţiile anuale ridicându-se la circa un miliard de euro, potrivit raportului financiar al companiei, citat de Mediafax.

Potrivit estimărilor realizate de reprezentanţii Petrom, o investiţie de un miliard de euro ar putea asigura furnizarea a 8 miliarde de tone de petrol, crearea anuală a 26.000 de locuri de muncă şi generarea unei contribuţii la produsul intern brut (PIB) de 2,3 miliarde de euro. Compania a anunţat anul trecut că intenţionează să continue investiţiile în România dacă va exista un mediu favorabil şi estimează că aceste investiţii se vor ridica anual între suma de 0,8 şi 1,2 miliarde de euro până în 2014.

Sursă date: Ministerul Finanţelor Publice (MFP)

Ce profituri şi-au calculat benzinarii pentru 2012

OMV Petrom estimează că va înregistra şi în 2012 un nou profit record, de 3,784 miliarde lei (echivalentul a 867,8 milioane euro), mai mare faţă de câştigul istoric din 2011, de 3,685 miliarde lei.

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de circa 652 de milioane de euro, în scădere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce vânzările au crescut cu 18 procente, a 4,3 miliarde de euro.

Grupul Rompetrol a mizat în 2012 pe o creştere a cifrei de afaceri de 38%, de la 6,8 miliarde dolari anul trecut la 9,4 miliarde de dolari, susţinută de finalizarea investiţiilor de majorare a capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia. Compania Rompetrol Rafinare SA, care include operaţiunile de rafinare ale grupului Rompetrol, a estimat că îşi va reduce de aproape două ori pierderile din 2012, la 86 milioane de dolari.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului Rompetrol, operează în prezent 430 de benzinării în ţara noastră şi intenţionează să deschidă alte 150 de benzinării în următorii cinci ani.

Citește și: