1641 vizualizări 20 mai 2019

Se pare că şi compania germană Infineon Technologies a suspendat livrările către Huawei, precum şi firmele specializate în memorii Micron Technology şi Western Digital din Statele Unite ale Americii.

Retragerea firmelor menţionate mai sus din afacerile cu Huawei vine după anunţul Google, care a retras licenţa Android a firmei şi i-a blocat accesul către serviciile Google Play şi Play Store pentru noi dispozitive. Dispozitivele mobile deja lansate nu sunt afectate de decizie, dar nu vor mai primi actualizări software de la Google. 

Săptămâna trecută, vineri, admnistraţia Trump a interzis afacerile cu Huawei în urma acuzaţiilor de spionaj pentru China. Prin urmare, blocarea vânzărilor de diferite componente esenţiale către gigantul chinez afectează şi afacerile americane ale diferitelor firme, de exemplu, Micron Technology, dar afectează şi reţelele de 5G din întreaga lume, inclusiv din China. Astfel va avea loc o reacţie în lanţ întrucât şi firmele americane care se bazau pe afaceri cu a doua cea mai mare economie din lume – China - sunt afectate.

Intel reprezintă principala sursă de procesoare pentru computerele Huawei, iar Qualcomm este furnizor de procesoare şi modemuri pentru multe dintre modelele de smartphone-uri.

Se pare că Huawei şi-a asigurat stocul de cipuri pentru încă trei luni, având o rezervă suficientă pentru această perioadă. Firma se pregătea pentru o asftel de situaţia încă de la mijlocul lui 2018, cumpărând şi în acelaşi timp dezvoltându-şi propriile procesoare, relatează Bloomberg

Ryan Koontz, analist pentru Rosenblatt Securities Inc., a declarat: „Scenariul extrem în care reţeaua de telecomunicaţii a Huawei cade ar reprezenta o involuţie pentru China şi ar putea fi văzut drept un act de război. Un asemenea eşec ar avea implicaţii mari în piaţa telecomunicaţiilor la nivel global”.

Huawei este cel mai mare producător de smartphone-uri după Samsung.

Un reprezentant al Google a menţionat pentru publicaţia Reuters că: „Ne supunem legii şi revizuim implicaţiile”.

 

Citește și: