Nimic nu se compară cu un prânz deosebit, savurat în compania unui om de la care ai ce învăţa. Chiar dacă preţul unei mese alături de unul dintre miliardarii lumii este foarte piperat, acesta se justifică în totalitate.

Ce decizie a luat un antreprenor după ce a plătit 650.000 de dolari pentru a lua masa cu unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii

Pe de o parte, se strânge o sumă frumoasă în scopuri caritabile şi pe de altă parte, cel care plăteşte banii are parte de prânzul vieţii lui.

Warren Buffett organizează un "prânz al puterii" încă din anul 2000, prin intermediul GLIDE, fundaţia sa menită să combată sărăcia şi marginalizarea socială, scrie Business Insider.

Cel care oferă mai mult poate aduce până la şapte oameni la masă, pentru a se bucura de bucate alături de un împătimit al fripturilor de vită, magnatul Warren Buffett, în restaurantul Smith & Wollensky din Manhattan.

În 2007, Mohnish Pabrai, un managing partner al companiei Pabrai Investments şi Guy Spier, autorul cărţii "The Education of a Value Investor" şi totodată managerul Aquamarine Capital, au plătit 650.000 dolari pentru a merge la restaurant cu Warren Buffett.

"Am considerat că un prânz cu Buffett ar fi o modalitate excelentă de a dona nişte bani, dar şi cea mai bună lecţie de capitalism - o şansă de a învăţa câte ceva de la Oracolul din Omaha", a declarat Spier pentru Time.

A meritat fiecare bănuţ, a concluzionat Spier. Acesta s-a folosit de prânz pentru a afla cum abordează mentorul său viaţa în sine.

"Întâlnirea cu el mi-a permis să văd lumea prin ochii lui", a declarat Spier. După ce s-a întâlnit cu Buffett, Spier şi-a schimbat stilul de viaţă în două direcţii: prima s-a referit la cercul său social şi a doua la locul în care stă.

"Prânzul cu Buffett m-a făcut să văd că am subestimat beneficiile situaţiei în care m-aş afla alături de oameni mai inteligenţi decât mine, care mă pot ajuta să devin mai bun", a scris Spier într-un articol pentru MarketWatch.

După ce a luat masa cu Buffett, Spier s-a înconjurat de "donatori", nu de "cei care preferă să primească, decât să ofere". "Pe măsură ce m-am distanţat de unii dintre partenerii de business, am descoperit că am avut întotdeauna oameni buni în jurul meu, dar nu i-am luat în seamă.

O altă lecţie pe care am deprins-o de la Warren Buffett a fost deprinderea distincţiei între deciziile luate în funcţie de evaluarea "interioară şi exterioară": Iei decizii în funcţie de ceea ce crezi cu adevărat sau eşti motivat de ceea ce cred alţii despre tine?"

"Acest lucru m-a făcut să mă mut din New York la Zurich". Chiar dacă suma de 650.000 dolari pentru o masă cu Buffett poate părea uriaşă, Spier spune că a fost un preţ de chilipir. Preţul unui prânz cu Buffett a crescut în ultimii ani şi la un an după ce Spier a luat masa cu investitorul legendar, masa la restaurant a ajuns să coste 2,1 milioane dolari. În 2015, prânzul cu Buffett a ajuns să coste 2,35 milioane dolari şi banii i-a dat un antreprenor chinez.

"A fost un chilipir", a spus Spier. "Mai ales că Warren Buffett a venit la restaurantul Smith and Wollensky din New York într-o formă de invidiat, foarte angajat în discuţie şi timp de 3,5 ore a răspuns la toate întrebările noastre".

Citește și: