Un nou videoclip publicat de gigantul IT arată un alt motiv pentru care Google a trecut la un set standardizat de întrebări, şi anume prevenirea discriminării de sex şi rasă, scrie Business Insider.

Prezentarea arată că Google face eforturi de a îmbunătăţi diversitatea în rândul angajaţilor săi, după ce a ajuns la concluzia că doar 30% din angajaţii gigantului IT sunt femei şi doar 5% sunt negri sau hispanici.

Într-un video de aproximativ 20 de minute şi 50 secunde, un director din Google explică modul în care un studiu din 2005 arată că, având criterii stabilite şi întrebări standardizate, angajatorii nu vor mai lua decizii de angajare părtinitoare.

În acest studiu, participanţilor le-au fost prezentate CV-urile cu nume de sex masculin şi de sex feminin, şi li s-a cerut să aleagă CV-ul potrivit pentru postul tradiţional de sex masculin de şef al poliţiei.

Reprezentantul Google spune că participanţii au preferat candidaţii de sex masculin, iar când au fost întrebaţi de ce nu au ales o femeie, au răspuns că în opinia lor candidatului de sex feminin în cauză i-a lipsit fie inteligenta “de stradă”, fie inteligenţa „de şcoală”.

În loc de a pune întrebări aleatorii, compania recurge la întrebări legate în mod specific de calităţile pe care le caută pentru postul respectiv.

"Fiecare întrebare în protocolul nostru dintr-un interviu este legată de o competenţă pe care ştim că trebuie să o aibă candidatul pentru a putea excela, iar apoi să ne asigurăm că, dacă am intervievat cinci persoane pentru un post, toate cele cinci persoane au răspuns la aceleaşi întrebări exacte", spune directorul din cadrul Google.

 

Citește și: