În cazul unui imobil nou şi luând în calcul un apartament cu două camere, cel mai mare randament, de 8,5%, este înregistrat de locuinţele din cartierul Dristor, iar investiţia de 78.000 de euro (cât este în medie preţul de achiziţie) ar urma să fie amortizată în mai puţin de 12 ani, potrivit datelor imobiliare.ro şi calculelor ZF. Datele iau în calcul o chirie lunară medie de 550 de euro.

De partea cealaltă, cele mai mari venituri din chirii în cazul unui apartament nou sunt generate de cele din car­tierul Dorobanţi, unde preţul mediu de achiziţie la două camere este de 176.000 de euro, iar chiria aproape 800 de euro lunar.

Însă, deşi chiria este cea mai mare, investiţia în apartament se poate amortiza în peste 18 ani, luând în calcul strict venitul din chirie, nu şi din posibila apreciere în timp. Astfel, cu banii de pe un apartament din Doro­banţi se pot cumpăra două apartamente la Dristor şi se pot încasa lunar 1.100 de euro în loc de 800, cu condiţia ca am­bele să fie închiriate în acelaşi timp.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: