Izabela Cutieru
275 vizualizări 24 apr 2019

Statele Unite doresc ca aliaţii săi din grupul „Five Eyes” - Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă - să excludă echipamentele companiei, acuzată de spionaj.

Huawei, care furnizează deja echipamente pentru reţelele existente de telefonie mobilă din Marea Britanie, a negat mereu afirmaţiile potrivit cărora ar fi controlată de guvernul chinez sau ipotezele care susţin faptul că activitatea sa prezintă riscuri de spionaj sau de sabotaj. Potrivit unor informaţii, echipamentele companiei ar putea fi folosite pentru infrastructura secundară a reţelei 5G, cum ar fi antenele, ceea ce înseamnă ca Huawei nu ar furniza echipamente pentru aşa-numitele părţi „de bază”, care stochează informaţii, date personale şi direcţionează apelurile vocale.

Reprezentanţii companiei au declarat că vor continua să coopereze cu guvernul şi industria.

Australia a declarat deja că se alătură Washingtonului, care a vorbit despre „preocupările serioase privind obligaţiile Huawei faţă de guvernul chinez şi pericolul pe care îl reprezintă pentru integritatea reţelelor de telecomunicaţii în SUA şi în alte zone”.

5G este a cincea generaţie de conectivitate la internet mobil, care promite viteze mult mai rapide de descărcare şi încărcare a datelor, o acoperire mai largă şi conexiuni mai stabile. Noua tehnologie prezintă îmbunătăţiri inclusiv în privinţa gestionării mai multor dispozitive simultan, de la telefoane, senzori de echipamente şi camere video la lumina stradală inteligentă.

 

Citește și: