Gandul.info
Adrian Stefan Seceleanu
2614 vizualizări 4 nov 2017

“Salariile cresc de la un an la altul. În acelaşi timp noi ne dorim să le oferim clienţilor servicii de calitate şi în acelaşi timp să fie la un preţ constant şi bun. Fără o investiţie mare în tehnologie costul nostru intern, pe care l-am avea să primim o comandă, să o împachetăm ar creşte şi el foarte mult şi mai departe nu am putea să le oferim clienţilor nişte servicii bune la un preţ corect.

Drept urmare am luat această decizie la începutul anului şi am spus că trebuie să ne construim din punct de vedere tehnologic ceva care să ne permită să creştem în continuare pe termen lung. Aceşti 10 milioane de euro au fost investiţi într-o platformă, care este ca un bloc cu mai multe etaje - la sol ai o amprentă de 8.000 de metri pătraţi (mp), dar tu pui de trei ori încă 8.000 de metri pătraţi şi asta îţi permite ca într-un spaţiu de 8.000 de metri pătraţi să ai spaţiu de stocare de 32.000 mp”, a declarat Tudor Manea, director general al eMAG România.

“Ca să avem un proces cât mai bun de livrare şi pentru a ajunge cu marfa la client în intervalul stabilit e nevoie ca procesele din depozit să funcţioneze cât mai bine. În primul rând ai nevoie de o suprafaţă suficient de mare în care să îţi poţi desfăşura activităţile de recepţie, de stocare, de <<picking>> (identificare şi colecatre a produselor în depozit – n. red.), de coletare şi dat marfa mai departe curierilor. Anul acesta am crescut destul de mult suprafaţa totală a depozitului şi am ajuns undeva la 125.000 mp pe care îi ocupăm”.

Cele 10 milioane de euro reprezintă o sumă foarte mare, a insistat Manea. “Am făcut o investiţie fabuloasă spunem noi pentru România - am investit 10 milioane de euro în şase luni”.

Banii au fost cheltuiţi în stocarea mai eficientă a produselor (blocul cu 3 etaje), capacitatea de sortare automatizată şi în îmbunătăţirea capacităţii de ambalare a produselor, a explicat şeful operaţiunilor locale ale eMAG.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

Citește și: