11507 vizualizări 18 iun 2019

Conform contractului în valoare de peste 26 de milioane de lei, livrarea se va face până în luna noiembrie, iar ulterior va fi asigurată asistenţă tehnică şi service pe o perioadă de 5 ani.

„Preţul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăţi. Contractul prevede o mentenanţă de 5 ani de zile, timp în care firma câştigătoare va asigura buna funcţionare a autobuzelor livrate. Autobuzele urmează să fie livrate până la sfârşitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitaţiei”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Licitaţia pentru autobuzele noi a fost organizată de societatea gălăţeană Transurb, iar plata o va face compania edilitară, cu bani dintr-un împrumut bancar girat de Primăria Galaţi.

Anterior, în Galaţi au fost cumpărate autobuze second hand, iar cele actuale au peste 10 ani.

Conform contractului impus de reprezentanţii societăţii din Galaţi, compania declarată câştigătoare va livra 40 de autobuze de tipul Euro, cu lungimea de 12 metri şi capacitatea de transport de minimum 85 de persoane, pe scaune şi în picioare. De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi un buton exterior de deschidere pentru aceste persoane. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galaţi.

Compania din Ciorogârla a fost fondată de trei cetăţeni turci şi până în prezent a mai livrat autobuze oraşelor Constanţa, Târgu Jiu, Caransebeş, Iaşi şi Sinaia.

Foto: Eurobusdiamond.com

Citește și: