Izabela Cutieru
664 vizualizări 22 apr 2019

Clienţii nu vor mai intra într-un sediu căutând un birou sau un ghişeu, ci vor fi întâmpinaţi şi direcţionaţi în funcţie de solicitările lor, spun oficialii băncii.

Sucursale de acest tip au mai fost deschise în Amstelveen, Olanda, în 2016, un an mai târziu în Belgia, iar apoi au demarat proiecte-pilot la nivel global, în Polonia, Spania şi Turcia. România este a şasea ţară care a preluat conceptul, iar spre finalul acestui an se va alătura şi Italia.

Noul concept a fost implementat în contextul în care există tendinţe tot mai accentuate de digitalizare, dar există şi o nevoie de comunicare si consultanţă, cu valoare adăugată, prin discuţie faţă în faţă cu un consultant.

Banca a remarcat schimbări în comportamentul clienţilor, care au petrecut mai mult timp pe dispozitive mobile şi platforme digitale, prioritizând accesul instant la servicii şi produse. Clienţii ING se autentifică în HomeBank o dată la 2 zile pentru a efectua tranzacţii şi a-şi verifica conturile.

„Casa ING reflectă răspunsul nostru la dinamica societăţii şi la nevoile specifice ale clienţilor. Pe de o parte, întâlnim tendinţele tot mai accentuate de digitalizare, şi pe de altă parte, recunoaştem o nevoie incontestabilă de comunicare si consultanţă, cu voaloare adăugată, prin discuţie faţă în faţă cu un consultant”, a declarat Javier Montes Pita, Head of Retail Banking, în cadrul ING, la inaugurare.

Citeşte şi Tainiţe

Citește și: