Simona SIMIONESCU
843 vizualizări 11 apr 2011

Aproape 16.000 de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă, majoritatea tineri cu facultate, masteranzi şi studenţi, au venit vineri şi sâmbătă la târgul "Angajatori de top" din Bucureşti pentru a-şi găsi un job.

Vestea bună este că, deşi oficial s-au închis porţile, recrutările continuă online încă o lună, până pe 9 mai, potrivit reprezentanţilor Catalyst Solutions, organizatorii evenimentului.

Doritorii pot să depună CV-urile pe portalul www.hipo.ro, alegând dintre ofertele de muncă ale celor 97 de companii participante. Ei vor concura pe aproximativ 2.250 de posturi, alături de cei care au aplicat deja pentru un job, la târgul care tocmai s-a încheiat. Aşadar, concurenţa va fi mai mare de şapte persoane pe un loc, cât era la închiderea evenimentului.

Locurile de muncă sunt din cele mai variate domenii, precum IT&C, outsourcing, consultanţă şi inginerie, dar şi din industria bunurilor de larg consum, sectorul financiar-bancar şi media.

Un alt avantaj este că oferta se adresează nu numai persoanelor din Capitală, ci din întreaga ţară. După Bucureşti, cele mai multe locuri se oferă în Cluj-Napoca, potrivit organizatorilor. În clasamentul în funcţie de numărul de joburi urmează Iaşi, Braşov, Ploieşti, Piteşti şi Timişoara.

Companii care fac angajări în provincie

  • CocaCola HBC România vrea să angajeze tineri din Ploieşti şi Timişoara.
  • Companiile de consultanţă şi audit Ernst & Young, Deloitte România şi KPMG fac recrutări din Timişoara şi Cluj-Napoca.
  • Producătorul de bunuri de larg consum Procter & Gamble oferă joburi în Timişoara.
  • AKKA Romserv (filială a grupului multinaţional AKKA Technologies) şi Dacia Groupe Renault recrutează personal din Piteşti.
  • DELL Services oferă locuri de muncă la Braşov, iar OSF Global Services, la Braşov şi Suceava.

Citește și: