Andrei Ilinca
463 vizualizări 21 iun 2019

„Ediţia din acest an constituie o bună oportunitate de a consolida colaborarea în domeniul educaţiei universitare cu reprezentanţi ai mediului academic aparţinând unui spaţiu cultural de care ne simţim profund ataşaţi. Am acordat Înaltul Patronaj acestei manifestări pentru a arăta încă o dată ataşamentul României la valorile şi direcţiile de acţiune ale Francofoniei.”, se arată în comunicatul preşedintelui Iohannis, transmis de consilierul prezidenţial - departamentul Cultură, Culte şi Centenar, Sergiu Nistor.

Evenimentul are ca scop întărirea cooperării în domeniul educaţiei în spaşiul universitar francofon.

„Colaborarea dintre universităţile francofone trebuie să fie una ancorată în provocările lumii contemporane. Digitalizarea este o astfel de provocare, dar în acelaşi timp este o oportunitate fără precedent, care ne permite depăşirea barierelor de timp şi spaţiu şi care democratizează lumea academică. Digitalizarea transformă modul în care funcţionează universităţile şi însăşi natura activităţilor de educaţie şi de cercetare.”, se mai arată în comunicatul preşedintelui.

Klaus Iohannis a adăugat că în ultimii ani ”Europa a conştientizat importanţa acestor transformări şi a început să investească, din ce în ce mai mult, în dezvoltarea instrumentelor digitale, în facilitarea colaborării dintre universităţi şi în proiecte de cercetare internaţionale.”.

Şeful statului declară că ”avem numai de câştigat prin consolidarea unor colaborări cu parteneri de pe toate continentele”.

 

Citește și: