Loredana VOICULESCU
57 vizualizări 10 iun 2015

Containerul cu maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute, a sosit din China pentru o firmă cu sediul în Bucureşti.

Captura a fost făcută în analizei de risc realizate de un corp specializat de vameşi din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud.

"Urmare a controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 488 bucăţi maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcilor FERRARI, MASERATTI şi PORSCHE. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 146.400 euro. Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", se arată în comunicatul Direcţiei Generale a Vămilor. 

Despre activitatea vameşilor din Portul Constanţa care capturează produse susceptibile de a fi contrafăcute gândul a relatat în reportajul publicat aici, în seria de articole din campania ROMÂNIA CLANDESTINĂ.

 

Citește și: