Marinela Sarbu
624 vizualizări 20 iun 2019

„Rata de adoptare a criptomonedelor la nivel global de către utilizatori este în scădere, deşi celebrităţi precum Johnny Deep şi PewDiePie folosesc această tehnologie. Majoritatea consunmatorilor încă nu înţeleg cum funcţionează, iar acest lucru îngreunează adoptatarea în masă a acestor monede. Până acum, patru din cinci persoane (81%) nu au achiziţionat niciodată astfel de monede, ceea ce evidenţiază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obişnuită de plată sau de investiţie”, se arată în raport.

Cercetarea Kaspersky a evidenţiat faptul că printre consumatori există o dorinţă de utilizare a acestor monede, dar o lipsă a educaţiei în acest sens împiedică acest lucru. De asemenea, mulţi oameni care cred că ştiu cu ce au de-a face, decid apoi să nu folosească această modalitate de plată. Aproximativ o cincime (18 %) încetează să le mai folosească deoarece consideră că este destul de complicat din punct de vedere tehnic.

„Această lipsă de înţelegere ar putea duce la neîncrederea în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranţă banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime din respondenţi afirmă că după părerea lor aceste monede sunt destul de volatile, şi este nevoie ca acestea să fie stabile înainte de a se decide să le utilizeze. Există de asemenea o percepţie comună că acest tip de monede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenţi (35%) cred că sunt trecătoare”, se mai arată în raport.

Deşi interesul mare de utilizare a acestei tehnologii poate că a trecut deja, există în continuare o cerere de utilizare a acesteia, potrivit Kaspersky.

„Aproximativ 14% dintre cei chestionaţi au declarat că nu au folosit până acum criptomonede, şi-ar dori să facă asta pe viitor. Există încă îndoieli în rândul utilizatorilor - deseori aceştia se lasă connduşi de teama că ar putea reprezenta un risc pentru economiile lor. Escrocii ar oputea folosi criptomonedele în avantajul lor. Astfel, una din cinci persoane chestionate pe această temă au declarat că au fost victime ale fraudelor cu criptomonede”, conchide raportul.

Citește și: