Loredana VOICULESCU
10548 vizualizări 22 oct 2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a estimat în acest an pentru contractele de deszăpezire un buget total de aproximativ 100 de milioane de euro, cu 40 la sută mai mare decât în sezonul 2011-2012. Aceasta înseamnă că un kilometru de drum deszăpezit, fie el drum naţional sau autostradă, va costa statul român 6.250 de euro, potrivit unui calcul simplu, care ia în considerare faptul că România are aproximativ 16.000 de km de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Spre comparaţie, în Finlanda, cheltuielile cu deszăpezirea reţei de autostrăzi şi drumuri naţionale, care are o lungime totală de 78.000 km, adică de 4,8 ori mai mare decât cea din România, au fost în iarna trecută de 98 de milioane de euro. Astfel că preţul de deszăpezire pe un kilometru în Finlanda este de cinci ori mai mic decât în România.

CNADNR a lansat, încă din luna august, licitaţii deschise pentru achiziţia de servicii de întreţinere a drumurilor naţionale pe timp de iarnă. În total, vor fi încheiate contracte aferente celor şapte direcţii regionale de drumuri şi poduri (DRDP). Valoarea estimată a contractelor variază între 18,8 milioane de lei, fără TVA, pentru DRDP Craiova şi 91,4 milioane de lei, fără TVA, pentru Direcţia Regională Bucureşti.

Gândul a scris că, pentru perioada 2008-2012, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a alocat circa 1,1 miliarde de euro, la un curs mediu de 4,2 lei/euro, fără TVA, pentru contractele multianuale de întreţinere, inclusiv de deszăpezire, a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

De ce participă "regii asfaltului" la licitaţiile de deszăpezire, pe care le consideră "neprofitabile"

Deşi unii dintre aşa-numiţii "regi ai asfaltului" declarau pentru gândul anul trecut că, în România, contractele de deszăpezire nu sunt profitabile şi că, după finalizarea lor, nu se vor mai prezenta la licitaţii, aceştia au depus oferte şi în cadrul licitaţiilor pentru sezonul 2012-2013.

Florea Diaconu, omul de afaceri care controlează Delta ACM 93, este unul dintre constructorii care anul trecut dădeau asigurări că nu vor mai participa la licitaţii pentru noul sezon rece.

"De ce am participat şi anul acesta (la licitaţii pentru deszăpezire - n.n.)? La prima licitaţie organizată în acest an nu am participat. Ulterior CNADNR a mai organizat o nouă licitaţie, cu un buget mărit, astfel că am depus şi noi oferte. Oricum, suntem pe locul doi, în cazul a două contracte, nu cred că avem şanse să le câştigăm. Noi am câştigat doar un contract mic, în Călăraşi, nu am semnat încă. Oricum, contractul câştigat reprezintă doar 10% faţă de cât aveam în alţi ani", a declarat pentru gândul Florea Diaconu.

El spune că, participând la licitaţiile pentru contractele de deszăpezire, “pe timp de iarnă, mai scoatem şi noi un salariu pentru un om". "Este normal să participăm. Suntem societate comercială, nu casă de domnişoare. Dacă vom câştiga, bine, dacă nu, asta este”, ne-a spus Florea Diaconu.

Nici o ofertă pentru deszăpezirea unui segment din Autostrada Bucureşti-Constanţa

Pe 2 octombrie a.c., oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi au deschis ofertele pentru contractele privind întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă 2012-2013.

Câştigătorii licitaţiilor urmează să fie anunţaţi în 30 de zile de la deschiderea ofertelor, după cum au explicat pentru gândul reprezentanţi ai CNADNR.

La deschiderea ofertelor, reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au constatat că pentru un segment din autostrada A2, Bucureşti-Constanţa, de pe teritoriul regionalei Constanţa, nu a fost depusă nici o ofertă. Ulterior şefii CNADNR au anunţat că va fi organizată o procedură de urgenţă pentru găsirea unei firme care să cureţe de zăpadă acest segment.

Care sunt firmele interesate de contractele de deszăpezire

Între firmele care au depus oferte se numără şi cele ale aşa-numiţilor “regi ai asfaltului”. 

Lista firmelor care au depus oferte la licitaţiile de deszăpezire

Romstrade SRL, firmă a omului de afaceri Nelu Iordache, figurează cu ofertă depusă pentru tronsonul Bucureşti-Lehliu, de pe A2 şi pentru sectorul de drumuri naţionale (SDN) din Ploieşti. De altfel, pentru aceste tronsoane nu mai sunt depuse oferte şi din partea altor constructori.

Pa&Co International a depus patru oferte: pentru SDN Braşov, pentru cea din Sf Gheorghe, pentru SDN Piatra Neamţ şi pentru autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti.

La rândul ei, Euroconstruct Trading 98, controlată de Dan Besciu, a depus singura ofertă pentru SDN Bucureşti Nord, dar şi pentru SDN Târgovişte şi SDN Oradea.

« Am depus două oferte, în cadrul a două direcţii regionale. Nu ştiu când vor fi anunţaţi câştigătorii, aşteptăm », a declarat pentru gândul Dan Besciu.

Delta ACM 93, controlată de omul de afaceri Florea Diaconu, vizează obţinerea a mai multor contracte de deszăpezire şi în acest an. Firma figurează cu oferte depuse pentru SDN Râmnicu Vâlcea, SDN Călăraşi, SDN Bucureşti Sud, autostrada A1 Bucureşti-Piteşti.

Presa a relatat că în 2008 şi 2009 UMB Spedition a câştigat toate licitaţiile pentru drumurile administrate de DRDP Iaşi, precum şi din alte regionale de drumuri.

"Rege al asfaltului", blocat în zăpadă

Gândul a scris în februarie a.c. despre închiderea circulaţiei, din cauza zăpezii abundente, pe drumul naţional DN 11A, sectorul Podu Turcului - Bârlad, adică tocmai în zona unde este "cartierul general" al firmelor lui Dorinel Umbrărescu, unul dintre aşa-numiţii regi ai asfaltului, a cărui firmă Spedition UMB avea contracte de deszăpezire pe mai multe drumuri naţionale.

Tot în iarna anului trecut, presa a scris că autostrada A2 era blocată de zăpadă în timp ce firmele Romstrade şi Straco aveau contracte între 1 şi 2 milioane de euro pentru asigurarea circulaţiei pe timp ce iarnă.

Cât costă deszăpezirea în alte ţări

România plăteşte mai mult pentru deszăpezire decât ţările nordice. Potrivit Ştirilor ProTV costul per kilometru deszăpezit variază între 1.000 de euro (Finlanda) şi 4.000 de euro (Norvegia).

Mai jos, câteva exemple: 

România - 6.250 euro pe km

Norvegia (Troms) - 4.000 euro pe km

Suedia (Norr) - 1.400 euro pe km

Islanda - 1.200 euro pe km

Finlanda (Lapland) - 1.000 euro pe km.

 

Citește și: