Elizabeth Holmes a abandonat Universitatea Stanford la vârsta de 19 ani pentru a-şi începe propria afacere, informează WGN TV. Investiţia iniţială a finanţat-o din banii pe care părinţii ei îi strânseseră pentru studii. În prezent, pe lista investitorilor se numără Larry Ellison, iar foşti secretari americani de stat se află în Consiliul de Administraţie.

"Cred că mulţi tineri au idei incredibile, însă, uneori aşteaptă înainte de a-şi dedica viaţa unui domeniu. Ce am făcut eu este că am pornit un pic mai repede", spune Holmes.

Compania sa, Theranos, administrează un laborator de 76 de milioane de dolari, iar industria pe care şi-a ales-o este una în care nu s-a inovat ceva semnificativ în ultimele cinci decenii - industria diagnostricării.

Compania sa lucrează la perfecţionarea unor procese care ar permite realizarea a 70 de teste folosind o singură picătură de sânge.

Holmes crede că dacă analizele de sânge s-ar face cu o singură picătură, mai multe persoane ar fi dispuse să-şi facă astfel de teste, lucru care ar putea ajuta la depistarea timpurie a unor afecţiuni.

Astfel de teste se realizează în prezent la facilitatea condusă de Holmes, însă tânăra speră ca soluţia găsită de compania sa să fie implementată la nivel naţional.

 

Citește și: