164 vizualizări 20 sep 2019

În perioada 2008-2018, Tarom a raportat pier­deri cumulate de peste 1,7 miliarde de lei, con­form calculelor ZF. Situaţia delicată a companiei vine în condiţiile în care transportatorul trece printr-o perioadă de instabilitate la vârf, condu­ce­rea fiind asigurată doar de manageri interimari, nu­miţi pe mandate de câteva luni, în afara legii de gu­ver­nanţă corporativă. În iunie, Tarom a trecut sub conducerea celui de-al patrulea şef interimar de la începutul anului până în prezent, după ce consiliul de administraţie a numit-o în funcţia de director general pe Mădălina Daniela Mezei, reprezentanta la Bruxelles a transportatorului aerian.

În 2018, Tarom a avut o cifră de afaceri de 1.195 mil. lei, o pierdere netă de 182 de milioane de lei şi un număr mediu de 1.773 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. În prima jumătate a acestui an, compania a avut un număr mediu de 1.806 angajaţi. Efectiv, la finalul perioadei transportatorul avea 1.900 de salariaţi.

Tarom a transportat 2,7 milioane de pasageri anul trecut. Pentru comparaţie, compania aeriană Blue Air, controlată de antreprenori români, a transportat 5 mi­lioane de pasageri, iar Wizz Air a ajuns la 8,3 milioane de pasageri anul trecut.

 

Citește și: