Loredana VOICULESCU
4486 vizualizări 19 ian 2015

Întrebată dacă firmele care se implică în proiecte de autostrăzi dau şpagă pentru a obţine contracte, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat la Gandul LIVE că nu crede că acest lucru se întâmplă. 

"Eu nu cred. Noi când am licitat primii kilometri, sute de kilometri, am avut în licitaţie trei miliarde (de euro n.n.) din care am făcut economii introducând standarde de cost şi toată lumea a avut contract. Nu cred că îi convine cuiva să fie obligat din vicii de contractare să stea cu sabia deasupra capului", a declarat Anca Boagiu.

Boagiu este de părere că una dintre marile greşeli pe care autorităţile au făcut-o este că au lăsat lucrări neterminate, dând exemplu autostrada Braşov-Borş, numită şi Autostrada Transilvania. 

"Aici a fost o greşeală. Ok, ai o companie care are o problemă, dar nu laşi lucrările neterminate. Nu înseamnă că faci o ilegalitate. Ori scoţi la licitaţie imediat, ori vezi care e forma în care compania îşi va încheia activitatea, dacă şi-o va încheia. Păcat că Bechtel (contractul cu Bechtel, n.n.) este ascuns şi nu putem vedea contractul ca să ştim care e realitatea. Şi nu poţi să îi dai Bechtel un bonus să plece, după o negociere extrem de dură prin care noi l-am adus la standardele de cost pentru autostrăzi. Nu a ajuns că i-ai dat 25 de milioane de euro per kilometru, ii dai şi bonus ca să plece?", a comentat Boagiu. 

 

 

Citește și: