285 vizualizări 1 apr 2019

În timpul verificărilor inspectorii au identificat abateri minore de la legislaţia financiar-contabilă pentru care au aplicat 15 avertismente; de asemenea, inspectorii antifraudă au identificat şi contravenţii, care nu intră sub incidenţa Legii prevenirii, pentru sancţionarea cărora au dispus 586 de sancţiuni cu amendă contravenţională, în cuantum total de 8,54 milioane lei, şi confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 49,48 milioane lei.

Din 11 martie, de la începutul operaţiunii, inspectorii antifraudă fiscală au dispus sancţiuni contravenţionale (amenzi contravenţionale şi confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte legale de provenienţă) în valoare totală de 58,02 milioane lei. Din totalul mărfurilor confiscate, 73% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Operaţiunea ”Integrum”, aflată în desfăşurare, a fost declanşată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanţuri tranzacţionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri şi mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spaţiile din Dragonul Roşu.

 

Citește și: