Florin Jinga
3867 vizualizări 16 nov 2018

În perioada comunistă, Magazinul Bucureşti era locul favorit al locuitorilor din Capitală, dar acum a ajuns o ruină. Clădirea a fost demolată de proprietari.

”Magazinul Bucureşti este o amintire a unor vremuri de aur, fiind unul dintre cele mai vechi şi cunoscute magazine din Capitală, locul unde se putea găsi orice, de la haine şi accesorii la camere foto, instrumente muzicale şi electro­casnice“, spun oficialii Vitalis, care se ocupă de construcţie.

După 1989, activitatea centrului comercial a intrat în colaps. Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a cumpărat magazinul, în anul 2003, cu echivalentul a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul. După mai multe procese, în 2013, moştenitorii familiei Bunescu au reuşit să recupereze clădirea, pe care au vândut-o apoi unor investitori olandezi.

Actualii proprietari vor acum să refacă totul din temelii şi să transforme locul într-o clădire de birouri. Singura asemănare cu vechea clădire va fi faţada, care va fi reconstruită.

Foto: Mariuca Ionescu/ Facebook

Citește și: