Gandul.info
Silviu Bănilă
820 vizualizări 25 apr 2018

„Angajaţii” dispun de inteligenţă artificială şi îi ajută pe clienţi să deschidă conturi, să transfere bani, să facă schimburi valutare şi chiar să investească, scrie Daily Star. De asemenea, vizitatorii pot explora ofertele de închiriere ale băncii cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală 3D.

Banca este deschisă în Shanghai şi aparţine de China Construction Bank. Un robot din „banca fără angajaţi” îi întâmpină pe clienţi, folosind un software de recunoaştere vocală. Clienţii pot să îşi scaneze feţele cu ajutorul unui dispozitiv de recunoaştere facială pus la dispoziţie de bancă.

China Construction Bank spune că sucursala ultratehnologizată este o încercare de a transforma sistemul bancar într-unul mai accesibil, personalizat şi eficient. Decizia CCB ţine şi de competiţia acerbă de pe piaţa serviciilor de plată „fără bani” din China.

Tian Ting, un angajat din domeniul financiar, a declarat, după o vizită la banca administrată de roboţi: „În prezent, oamenii sunt tot mai puţin dispuşi să fie deranjaţi de alţi oameni. Sperăm să venim la o bancă unde putem interacţiona cu maşinile”.

You Tianyu, vicepreşedintele de cercetare al think tank-ului de tehnologie iYiou, a declarat: „Este un fel de experiment, făcut „pe întuneric”, încercăm să dovedim că şi băncile tradiţionale pot inova”.

foto: captură YouTube.com

 

Citește și: