Alexandra PELE
244 vizualizări 15 dec 2013

Managerii privaţi nu au venit până la această oră cu planuri de restructurare care să readucă cele trei companii mari din subordinea Transporturilor, CFR Călători, CFR Marfă şi CFR SA, pe profit, a declarat ministrul de resort. Ramona Mănescu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV şi pe voyo.ro.

Ea a mai precizat că la finele anului se va realiza un bilanţ al activităţii acestor manageri, urmând ca ulterior să fie concediaţi cei care nu şi-au îndeplinit mandatul.

"Nu am văzut încă niciun fel de măsură prin care ei îşi pot rentabiliza din punct de vedere economic, al creşterii numărului de clienţi – dacă vorbim de CFR Marfă, contracte noi pe care să le poată lua şi care să le aducă profit în viitor. Nu am văzut încă un plan de restructurare, reorganizare şi rentabilizare a acestor companii care să fie într-adevăr convingător, aşa cum am discutat cu FMI. Eu încă aştept", a declarat Mănescu.

Ministrul a precizat că, în prezent, se desfăşoară controale la cele trei companii, urmând ca la finele anului să se decidă dacă managerii privaţi şi-au îndeplinit criteriile de performanţă.

"Dacă le-au îndeplinit, bine, dacă nu, trebuie să lase locul persoanelor care pot face acest lucru. Dacă este vorba de reorganizare şi de o restructurare, putem începe de sus în jos", a arătat Mănescu.

LA CFR Călători, managementul corporatist selectat este format din foşti directori şi consilieri

La finele lunii martie, fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a anunţat noua conducere a CFR Călători, din care fac parte Valentin Dorobanţu, fostul director interimar, precum şi alte persoane care au avut funcţii de conducere la CFR, preşedintele CA fiind fostul consilier prezidenţial Alexandrina Gătej.

Dorobanţu a fost numit în funcţie la jumătatea lunii ianuarie, prin ordin de ministru, după demiterea fostului director, Ştefan Roşeanu.

Din Consiliul de Administraţie mai fac parte Dana Galben, care a ocupat funcţii de conducere la CFR Călători, CNADNR şi CFR SA, George Micu şi Claudiu Octavian Dumitrescu, ambii având de asemenea, în trecut, poziţii de conducere la companiile din domeniul feroviar.

CEO-ul privat al CFR SA a demisionat după ce a prezentat un plan "exhaustiv" şi "general"

Dimitris Sophocleous a preluat în luna ianuarie funcţia de director general al companiei CFR SA, însă a demisionat la doar patru luni de la preluarea mandatului, după ce măsurile din planul său de restructurare au fost apreciate de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT) drept "exhaustive" (care tratează un subiect, epuizându-l în întregime n.r.), dar şi "generale" (care priveşte ceva în linii mari, în ansamblu n.r.).

"Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a solicitat Consiliului de Administraţie să prezinte în data de 8 aprilie 2013 forma revizuită a planului de administrare, întrucât forma iniţială nu prevedea obiective cuantificate privind rezultatele prognozate pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă", au mai explicat reprezentanţii MT.

CA-ul numit în ianuarie a fost de asemenea înlocuit. Actualii administratori ai companiei sunt Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi (vicepreşedinte executiv al Nextebank) şi Enache Jiru (secretar de stat la Finanţe), administratori şi în fostul CA. Noii administratori l-au numit în funcţia de director general pe George Micu, fost director la CFR Marfă.

Fosta conducere a CFR SA a acuzat la vremea respectivă că mediul politic încearcă să controleze resursele companiei. "Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene", se preciza într-un comunicat. Pe de altă parte, motivele oficiale invocate de guvernanţi au fost lipsa unor obiective concrete şi disponibilizarea a 6.000 de angajaţi.

Citește și: