Dorin Oancea
Mediafax
4826 vizualizări 13 feb 2019

„Cu profund regret şi adâncă durere, va aducem la cunoştinţă ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuţ, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toţii.

Cu siguranţă lipsa acestuia va fi puternic resimţită de toţi cei care l-au cunoscut. Domnul Marcel Bărbuţ a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia şi echipa de management este determinată să continue pe această cale şi să îi onoreze moştenirea, fiind pe deplin responsabili de activităţile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operaţiunilor companiei şi suntem deschişi să răspundem oricăror preocupări specifice”, arată comunicatul.

Marcel Bărbuţ a construit timp de două decenii afacerea AdePlast, cu unităţi de producţie în Roman, Oradea şi Ploieşti.

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, anunţa în 2017 în cadrul emisiunii de business ZF Live că intenţionează să construiască la Oradea o fabrică de vată minerală bazaltică.

 

„De aproape patru ani mă lupt să facem această fabrică. Am încercat să obţin finanţare printr-un ajutor de stat, dar rezultatul a fost negativ. Ca de obicei banii au fost direcţionaţi către multinaţionalele de afară. Până la urmă vom finanţa proiectul din fonduri proprii şi prin credit bancar“, a spus Marcel Bărbuţ la emisiunea de business ZF Live.

Fondatorul AdePlast a controlat compania până în ultima clipă a vieţii sale şi în primul semestru al anului trecut compania a avut vânzări de 216 milioane lei, în creştere cu 12% faţă de primele şase luni ale lui 2017.

În 2016, Marcel Bărbuţ a preluat din nou frâiele companiei de la un fost manager şi a declarat că-şi va pregăti copiii pentru conducerea AdePlast.

 „Dupa un an în care m-am ocupat cu găsirea de soluţii de new business pentru AdePlast, cred că suntem suficient de stabili organic pentru a genera din nou creşteri de două cifre. Mai mult, în acest timp am reuşit să-mi sprijin cei trei băieţi să înţeleagă şi să-şi asume, la rândul lor, roluri din ce în ce mai complexe în companie. 2015 mi-a oferit ocazia să lucrez mai mult cu ei şi să-i ajut să se formeze ca oameni de afaceri, independenţi decizional, cu ştiinţa de a aduce plusvaloare brandului AdePlast”, declara la acea vreme Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

AdePlast reprezintă unul din cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, pe o piaţă pe care concurează cu branduri precum Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Citește și: