Departamentul Social - Mediafax
1690 vizualizări 28 ian 2019

De regulă, poliţele CASCO acoperă daunele produse de aceste riscuri, informează UNSAR.

“Numai în Bucureşti, în ultimele trei zile, câteva sute de maşini au fost avariate de căderea crengilor copacilor îngheţaţi, a copacilor în întregime sau a blocurilor de gheaţă. În aceste situaţii, poliţa CASCO îşi poate demonstra încă o dată utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente,” au declarat reprezentanţii UNSAR.

Asiguraţii care au ales şi opţiunea de asistenţă rutieră în poliţa CASCO au posibilitatea de a o utiliza în cazul în care autovehiculul a fost grav avariat de căderea unui copac sau a gheţii şi nu mai este deplasabil.

În primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depăşit 1,52 miliarde de lei, faţă de 1,39 miliarde de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior. UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil, cu o pondere de peste 80% din piaţa locală de asigurări.

Cel puţin 220 de autoturisme au fost avariate sâmbătă, de căderile copacilor, ale crengilor îngheţate sau ale bucăţilor de gheaţă de pe acoperişuri, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

Primăria Sectorului 4 transmite că îi va despăgubi pe toţi cei ale căror maşini au fost avariate de copacii prăbuşiţi, mai ales dacă nu au asugurări CASCO.

”Ploaia îngheţată care s-a abătut asupra Capitalei a produs multe pagube proprietarilor de maşini, astfel că la iniţiativa Primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, autoritatea locală va veni în sprijinul acestora şi îi va ajuta să îşi repare autovehiculele. Măsura este destinată în special proprietarilor care, în lipsa unei asigurări de tip CASCO, nu au cum să acopere costurile de reparaţii ale vehiculelor avariate de arborii căzuţi în urma fenomenelor meteorologice de zilele trecute,” se arată într-un comunicat al edililor, care invită proprietarii la sediul primăriei, pentru asistenţă juridică.

”Cei afectaţi trebuie să vină la sediul primăriei, cu nota de constatare întocmită la faţa locului de colegii de la Poliţia Locală Sector 4, iar juriştii noştri le vor oferi suportul necesar întocmirii dosarelor de despăgubire, astfel încât cererile să fie soluţionate în regim de urgenţă,” a promis Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Mesajul lui Daniel Băluţă

 

Citește și: