Liviu Iancu
186 vizualizări 19 nov 2013

Băutorii şi turiştii împart berea şi camera de hotel cu statul, pentru că impozitele pentru bere ajung la 45%, iar la cazare urcă la 70% din preţul unei camere, potrivit reprezentanţilor patronatelor din turism şi industria berii prezenţi la conferinţa MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality.

Constantin Bratu, directorul asociaţiei Berarii României, apreciază că berea, deşi este un aliment, este suprataxată, scrie Mediafax.

"Ţinând cont că este un aliment care face parte din coşul zilnic al românilor, considerăm că taxele sunt prea mari", a spus Bratu.

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc Dragoş Răducan spune că din tariful pentru închirierea unei camere de hotel taxele reprezintă încasările pentru 18 ore.

Totodată, din cele aproximativ 25 de minute pe care trebuie să le muncească un român pentru a-şi permite să plătească un litru de bere, 11-12 minute le munceşte pentru a plăti taxele aferente acestui litru de bere. Pentru a se caza o noapte la un hotel, un român trebuie să muncească mai mult de o zi.

Citește și: