Laura Cojocaru
1728 vizualizări 30 ian 2019

Decizia a fost luată de către conducerea executivă şi cea administrativă a societăţii, după ce s-a constatat gradul scăzut de ocupare a parcării.

În prezent, în acest terminal, care a fost deschis în luna noiembrie, parchează doar 19 maşini pe zi, în medie, în condiţiile în care sunt disponibile aproape 700 de locuri, au precizat reprezentanţii Metrorex, pentru Mediafax. 

Terminalul multimodal are un regim de înălţime P+3 etaje, iar alcătuirea cuprinde un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban, precum şi o autogară cu 11 locuri de parcare.

Acesta este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran, precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare ce oferă lumină naturală.

Sistemul park&ride are ca scop reducerea congestiei traficului urban şi furnizarea mai multor modalităţi de transport pentru publicul călător, respectiv: metroul, transportul urban de suprafaţă, transportul preorăşenesc şi asigurarea condiţiilor de parcare pentru transportul cu autoturismul personal.

”Scopul construcţiei primului Terminal Multimodal din Bucureşti a fost de a îmbunătăţi condiţiile de mediu prin reducerea poluării şi decongestionarea traficului. Astfel, autovehiculele ce intră în capitală vor putea utiliza parcarea, pasagerii având acces direct şi rapid la transportul public orăşenesc (subteran şi suprateran) şi interurban pentru destinatiile din afara capitalei,” anunţau, în noiembrie, reprezentanţii Metrorex.

 

Citește și: