Nicolae Oprea
910 vizualizări 17 ian 2019

Instituţia lucrează în prezent la un proiect de introducere a abonamentelor lunare la parcarea de la Străuleşti. În prezent, în acest terminal, care a fost deschis în urmă cu două luni, parchează doar 19 maşini pe zi, în medie, în condiţiile în care sunt disponibile aproape 700 de locuri, au precizat reprezentanţii Metrorex, pentru Mediafax 

Preţul pentru parcare este de 1 leu pe oră, însă cei care vin din afara Bucureştiului şi vor să parcheze maşina acolo spun că pentru o zi de parcare plătesc chiar şi 12-13 lei.

Cei de la Metrorex spun că nu au stabilit încă un preţ pentru abonamentul lunar, însă, Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou spune că acesta nu ar trebui să fie mai mult de 35 de lei pe zi, adică 50% din valoarea unui abonament pentru călătoria cu metroul.

„Dacă ţinem cont de preţul din Bucureşti este puţin (un leu pe oră – n.r.), dar dacă ţinem cont de faptul că oamenii care parchează acolo trebuie să-şi lase maşinile pentru o zi, este mult, mai ales pentru cei care nu au un venit ridicat. Părerea mea este că piaţa va regla acest preţ. Cred că dacă ne raportăm la circulaţia cu metroul, preţul parcării nu poate să depăşească mai mult de 50% dintr-un abonament lunar la metrou. Adică ar trebui început cu aproximativ 35 de lei, pentru că acolo avem angajaţi şi salariaţi pentru întreţinere, şi acolo trebuie să se justifice investiţia” a declarat pentru Mediafax Ion Rădoi.

De asemenea, liderul de sindicat de la metrou a spus că preţul trebuie să înceapă de jos, decât să stea goală parcarea şi că altfe terminalul va rămâne nefolosit.

Inaugurat în urmă cu două luni, Terminalul Multimodal de la Străuleşti, construit de Metrorex cu peste 320 de milioane de lei din bugetul statului, nu îşi găseşte momentat utilitatea. Numărul mediu de maşini parcate pe zi este de 19, astfel că mega-construcţia este în prezent inutilă.

Metrorex vrea să introducă abonamente pentru parcarea goală de la Străuleşti

Terminalul multimodal are un regim de înălţime P+3 etaje, iar alcătuirea cuprinde un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban, precum şi o autogară cu 11 locuri de parcare. Acesta este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran, precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare ce oferă lumină naturală.

Terminalul multimodal are trei etaje şi cuprinde o parcare pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban, precum şi autogară cu 11 locuri de parcare.

Clădirea are lifturi de acces în parcajul suprateran, precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare ce oferă lumină naturală.

”Scopul construcţiei primului Terminal Multimodal din Bucureşti a fost de a îmbunătăţi condiţiile de mediu prin reducerea poluării şi decongestionareatraficului. Astfel, autovehiculele ce intră în capitală vor putea utiliza parcarea, pasagerii având acces direct şi rapid la transportul public orăşenesc (subteran şi suprateran) şi interurban pentru destinatiile din afara capitalei. Taxa de parcare este de 1 leu pe oră,” anunţau, în noiembrie, reprezentanţii Metrorex.

Citește și: