Gandul.info
Adrian Ilie
32182 vizualizări 13 nov 2017

”Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale”, a scris Mihai Tudose.

Premierul susţine că reacţia mediului de afaceri la măsura transferului contribuţiilor sociale va duce la o economie sănătoasă.

”Faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii este încă o dovadă că nu trăim în realităţi paralele, aşa cum reclamă unii sindicalişti şi că această măsură va conduce la o economie sănătoasă. Coca-Cola are în România peste 1500 de angajaţi, iar indirect susţine 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească”, a conchis premierul.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului, măsură despre care sindicatele au spus că va duce la reducerea salariilor nete ale angajaţilor din mediul privat.

Citește și: