Indira Crasnea
Eliana Radulescu - Mediafax
195 vizualizări 27 oct 2012

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, sâmbătă, la manifestarea prilejuită de Ziua Armatei României, care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, că la rectificarea bugetară ministerul nu a primit nimic, doar "încurajări şi speranţe".

"Aceasta nu înseamnă că o asemenea instituţie poate să îşi îndeplinească menirea la cote excelente în absenţa unui buget, dar avem speranţe, voinţă, determinare, avem viziune", a ţinut să precizeze ministrul.

Ministrul şi-a declarat speranţa că în anul 2013 condiţiile să fie "mai relaxate", Dobriţoiu arătând că în anul 2012 bugetul alocat armatei a fost de 0,81 din PIB, respectiv de 900 de milioane de euro, în condiţiile în care armate are "probleme uriaşe" cu distribuirea bugetului pe principalele domenii de cheltuieli, iar cheltuielile de personal sunt de peste 85 la sută.

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an într-o şedinţă care s-a desfăşurat integral în faţa jurnaliştilor, cei mai mulţi bani fiind acordaţi agriculturii.

La şedinţa de guvern au participat doar jumătate dintre miniştri, restul fiind reprezentaţi de către secretari de stat sau secretari generali. Nimeni nu a prezentat în şedinţă vreo observaţie faţă de rectificarea bugetară.

 

 

 


 

Citește și: