Ema Stoica
474 vizualizări 4 sep 2018

"Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entităţi la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiţii poate să aibă de suferit şi cu blocaje în derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte în curs de derulare care pot întâmpina dificultăţi. Efectul neplăcut al pestei porcine, sunt prevăzute în rectificarea bugetului pentru compensaţii în cazul animale sacrificate", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată şi aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

"Nu s-a putut obţine consens, unanimitate şi nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Aşadar am suspendat şedinţa CSAT", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile "inexplicabile" ale bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

Eugen Teodorovici a cerut, marţi, descretizarea stenogramei şedinţei CSAT, susţinând că opinia celor prezenţi diferă total faţă de concluzia exprimată public de preşedintele Klaus Iohannis.

”Din ce s-a discutat în cadrul CSAT pe bugetul fiecărei structuri membre CSAT, opinia celor prezenţi diferă total faţă de concluzia pe care domnul preşedinte a exprimat-o în mod public. Ca să fim foarte convingători şi tranşanţi în faţa opiniei publice cred că e obligatoriu şi de bun simţ să cerem desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră CSAT în parte. Cred că e un lucru normal şi de transparenţă faţă de cetăţeanul român”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a mai spus că nu există prevedere legală pentru suspendarea unei şedinţe CSAT.

”Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz din partea CSAT”, a mai spus ministrul de Finanţe.

Citește și: