9 vizualizări 5 mai 2009

Minivacanţa de 1 Mai a fost mană cerească pentru calea ferată, trenurile fiind luate cu asalt iar gradul de ocupare a depăşit 150% pe multe relaţii. Practic, în două zile, CFR Călători a încasat peste 300.000 de euro de la cei care s-au deplasat spre litoral şi pe Valea Prahovei.

Numai pe relaţia Bucureşti – Constanţa – Mangalia s-au deplasat vinerea trecută 8.100 de români, potrivit datelor furnizate ziarului Gândul de oficialii CFR Călători. Dintre aceştia, duminică s-au întors cu trenul 7.050 de persoane, restul preferând să plece mai devreme, din cauza vremii nefavorabile. Spre staţiunile de pe Valea Prahovei au plecat joi seara şi vineri dimineaţa 6.700 de persoane, iar duminică s-au întors 4.060, ceilalţi plecând chiar de sâmbătă, tot din cauza vremii.

„Traficul a fost cu 50% mai mare decât într-un week-end obişnuit din această perioadă", spune purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alexandru Dumitrescu.

Luând în calcul un preţ mediu al biletului de 37 de lei spre munte şi de 47 de lei spre mare, rezultă că CFR Călători a încasat în numai două zile 1,25 milioane de lei, adică aproape 300.000 de euro.

„Trenurile au fost suplimentate la maximum şi am introdus şi 815 de acţiuni de supracontrol, direcţionate către zonele cele mai aglomerate, pentru a descuraja călătoriile frauduloase şi pentru a evita distrugerile", spune, la rândul lui, directorul de marketing al societăţii, Adrian Vlaicu.

Şi cursele aviatice de tip low-cost au avut mai mulţi muşterii. "În perioada 30 aprilie – 4 mai, aeroportul a fost utilizat de 29.785 de pasageri, cu aproape 20% mai mult decât într-un weekend obişnuit. În total, au fost 410 decolări şi aterizări", a declarat pentru Gândul directorul general al Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu – Băneasa, Ştefan Mladin.

Citește și: