Corina VÂRLAN
47896 vizualizări 4 iun 2015

Nu e vorba despre vreo minune divină şi nici despre vreun noroc supranatural căzut peste locuitorii din Matca. Uneori norocul şi-l fac şi oamenii, iar comuna gălăţeană este un exemplu în acest sens.

De la o vreme, străinii dau năvală pe uliţele din Matca: tirurile vin goale şi pleacă încărcate. „Pentru că cererea este atât de mare, la noi nici nu există şomeri”

CUM AU DAT LOVITURA ŢĂRANII DIN MATCA: de ce tirurile străinilor fac coadă pe uliţele acestei comune din Galaţi

Mersul la piaţă pentru a vinde roşiile, castraveţii sau păstăile din seră, nu mai este de mult necesar pentru unii agricultori din România. Pentru că produc cantităţi importante de legume, străinii stau la coadă la porţile lor să le urce în TIR-uri şi să le treacă graniţa.

Locuitorii unei localităţi din ţara noastră sunt agricultori înrăiţi. Zeci de sere le ocupă terenurile din curte şi din câmp, fiecare bucată de pământ fiind muncită pentru a produce legume ce merg la export.

Legumele lor sunt atât de bune şi se vând la preţuri atât de convenabile, încât străinii vin cu TIR-urile să le încarce şi să le transporte în Polonia, Lituania, Republica Moldova şi Ucraina.

Satul românesc unde străinii stau cu TIR-urile la coadă la porţile localnicilor pentru a cumpăra legume

Agricultorii din localitatea Matca, din judeţul Galaţi, au ajuns să fie cunoscuţi în toată Europa pentru legumele lor de calitate. Ei nici nu mai merg la piaţă să le vândă pentru că străinii vin la ei acasă pentru a le cumpăra marfa.

Camioanele cu roşii, castraveţi sau păstăi de fasole româneşti de Matca ajung apoi în Polonia, Lituania sau Ucraina.

"E bine că am atras foarte multă clientelă la marfa românească, aici la Matca", a declarat unul dintre agricultori pentru Ştirile ProTV. "Am fost în toată Europa şi am văzut. Au preţuri foarte mari faţă de România", a mai adăugat el.

Pentru că cererea este atât de mare, pe timpul verii aproape că nu mai există şomeri în Matca.

 

MINUNEA de la Matca: iată de ce tirurile străinilor fac coadă pe uliţele acestei comune din Galaţi. „Nu e în toată Europa un loc ca acesta”Aţi văzut în pieţe produsele de poveste ale acestor gălăţeni?

Posted by Gandul on 4 Iunie 2015

Citește și: