Mihai Draghici
151 vizualizări 31 aug 2012

Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, a promis că, dacă va fi ales, va crea milioane de locuri de muncă, cerându-le alegătorilor "să întoarcă pagina" după mandatul preşedintelui democrat Barack Obama, informează Mediafax, citând AFP.

Romney a criticat dur bilanţul mandatului lui Barack Obama, pledând pentru "renaşterea visului american".

Însă învestirea oficială a lui Romney în funcţia de candidat republican la preşedinţie a fost eclipsată de un eveniment neprevăzut - prestaţia incoerentă a actorului Cint Eastwood, în vârstă de 82 de ani. Actorul a încercat să realizeze un discurs imaginar, de circa 30 de minute, cu un scaun gol pe care ar fi stat Barack Obama, numindu-l de câteva ori "nebun" pe preşedintele SUA. De multe ori, discursul lui Eastwood a fost de neînţeles.

Barack Obama a ironizat pe Twitter prestaţia lui Eastwood: "Scaunul este ocupat".

Discursul lui Romney s-a axat preponderent pe economie. "America are nevoie de locuri de muncă, de multe locuri de muncă", a spus Romney, promiţând crearea a 12 milioane de locuri de muncă, în cadrul unui plan cu cinci etape.

Romney le-a promis americanilor că, până în 2020, Statele Unite vor fi independente din punct de vedere energetic.

Romney a oferit detalii despre copilăria sa din statul Michigan şi despre apartenenţa la secta mormonilor.

"Mi-ar fi plăcut ca preşedintele Barack Obama să fi reuşit, pentru că ar fi reuşit America. Dar promisiunile sale au fost înlocuite de dezamăgire şi de divizare", a spus Romney.

Citește și: