112 vizualizări 20 mar 2019

Teodorovici a precizat că s-a discutat despre impozitarea băncilor în funcţie de cota de piaţă a acestora, taxa urmând să fie de 0,2% pentru băncile cu cota de piaţă sub 1% şi 0,4% pentru cota de piaţă de peste 1%. Şi masa impozabilă a fost redusă, prin elimiarea unei mari părţi din activele financiare.

Ministrul a spus că vor urma şi alte întâlniri cu reprezentanţii băncilor, precum şi cu administratorii Pilonului II de pensii.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor s-au întâlnit miercuri cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ocazie cu care au văzut forma completă a propunerii de modificare a OUG 114. Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a declarat că în perioada următoare, membrii asociaţiei vor analiza propunerea, evitând să se pronunţe asupra noii forme a actului normativ. „Este un produs complex, are şi o variantă de bonusare, şi o variantă de privire inversă vizavi de creşterea intermedierii financiare, de marja dobânzii. Este complex, trebuie să ne facem temele înainte”, a spus Dănescu.

 

Citește și: