Emil Popescu - Mediafax
664 vizualizări 10 iun 2015

"Ratarea se produce din cauza neprezentării la licitaţiile organizate de minister a niciunei firme prestatoare şi a negăsirii de către factorii de decizie a unei soluţii excepţionale de finanţare şi de participare la târg, în pofida intervenţiilor Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV), făcute la toate nivelurile. În consecinţă, Pavilionul României situat în vecinătatea Centrului de Presa al târgului va rămâne neocupat şi neamenajat, cu toate consecinţele negative, greu de anticipat în acest moment", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

APEV arată că neparticiparea României va aduce grave prejudicii de imagine atât ţării cât şi exportatorilor români de vinuri.

Târgul are loc în perioada 14-18 iunie. Firmele româneşti ar fi putut participa în baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului. Instituţia organizează şedinte de selecţie a ofertelor pentru fiecare târg sau misiune economică în străinătate, dar pentru acest târg nicio firmă nu şi-a exprimat interesul. Bugetul alocat amenajării pavilionului era de 563.700 lei, inclusiv TVA.

Citește și: