Gandul.info
Loredana VOICULESCU
30469 vizualizări 17 feb 2014

Guvernatorul Băncii Centrale a României câştigă mai puţin decât şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, care are un salariu net de 14.000 de euro pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi angajaţi de la stat în România.

"Salariul guvernatorului Băncii Naţionale a României este de aproximativ 10.000 de euro pe lună, iar cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie ajunge la aproape 12.000 de euro. Celelalte salarii de la Banca Naţională sunt mult mai mici", a declarat pentru gândul consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. 

Declaraţia consilierului guvernatorului BNR vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat luni la o televiziune de ştiri că salariile din ASF sunt mai mici decât cele de la Banca Naţională. 

Gândul a scris că salariul şefului ASF, Dan Radu Ruşanu, este de nouă ori mai mare decât cel al preşedintelui Traian Băsescu şi de aproximativ 14 ori mai mare decât cel al unui ministru. Încă de la crearea ASF, premierul Victor Ponta constata că "se mănâncă o pâine foarte albă la stat".

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, şi vicepreşedintele ASF, Daniel Dăianu, au încasat, potrivit hotnews.ro în ultimele două luni ale anului trecut, venituri brute de 72.084 euro şi respectiv 68.043 euro, incluzând salarii şi prime lunare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1TV, că cea mai concludentă dovadă de corupţie a premierului Victor Ponta este crearea ASF, unde este "toată clientela PSD şi PNL".

"Şi soţia lui Chiţoiu şi consilierul primului-ministru şi soţul neînfricatei luptătoare pentru dreptate, Olguţa Vasilescu (..) şi clientul Ursache, şi el cu vero 47.000 de euro în vero două luni, şi nu mai vorbim de clientul Radu Ruşanu", a declarat Traian Băsescu. 

Citește și: