Gandul.info
Dorin Oancea
Dragos Suciu
642 vizualizări 28 mar 2017

Star Transmission şi Star Assembly, companii care produc componente pentru industria de automobile, îşi vor extinde unităţile de producţie şi în acest an, atât la Cugir, cât şi la Sebeş. În unitatea de producţie de la Sebeş, în cadrul proiectului „Reman”, vor fi recondiţionate cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Acest proiect va crea circa 150 de noi locuri de muncă.

În paralel, la Cugir, acolo unde a început totul acum 15 ani, printr-o investiţie majoră va fi extinsă una dintre hale şi se va continua dezvoltarea proiectului „High pressure pipes” inaugurat în luna august a anului trecut. Aici se produc conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină, o investiţie totală de 13 milioane de euro, care a creat peste 100 de noi locuri de muncă.

Star Transmission a produs în anul 2016 un număr de peste 8 milioane de piese la Cugir.

Angajaţii fac traininguri pentru calificare la sediile Daimler din Germania, iar în cadrul unităţilor de producţie din Cugir şi Sebeş funcţionează o şcoală de maiştri precum şi programe de internship pe durata verii, pentru studenţii din România şi Germania.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

La sediul din Cugir se produc roţi dinţate, arbori precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză şi casete de direcţie.

Pe lângă construcţia de dispozitive, compania oferă clienţilor şi servicii de inginerie. La sediul din Sebeş se montează cutii de viteză automate cu cinci, sapte si noua trepte.

Grupul Daimler derulează, are în cele două filiale din România, Star Transmission şi Star Assembly, peste 2600 de angajaţi.

Citește și: