Adrian Popa
2979 vizualizări 26 mar 2019

Acesta este primul telefon din lume cu cinci camere. Terminalul va ajunge în magazine la începutul lunii aprilie şi va avea un preţ recomandat competitiv, de aproximativ 2.800 de lei.

„Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale şi lentile ZEISS, procesarea avansată a imaginii fiind acum disponibilă tuturor pasionaţilor de fotografie. Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, toate cele cinci camere lucrând simultan pentru a compune imaginea într-o fotografie de 12MP, ce oferă detalii incredibile şi o profunzime de câmp nemaiîntâlnită”, potrivit HMD Global.

Pe scurt, Nokia 9 rulează Android 9 Pie, dispune de ecran cu diagonala de 5,99 inci (rezoluţie de 1.440 x 2.880 pixeli), chipset Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 128 GB şi baterie de 3.320 mAh. 

Nokia 9 PureView va fi disponibil în România în varianta de culoare Midnight Blue.

Acest model a atras atenţia şi prin faptul că, din cauza modului în care sunt dispuse camerele de pe spate, le stârneşte teama celor care suferă de „tripofobie”. 

Aceasta este caracterizată prin „frica de găuri”, ceea ce îi face pe mulţi să fie revoltaţi de grupuri de găuri sau umflături. În jur de 11% din populaţie suferă de această fobie.

 

Citește și: