Gandul.info
Dan Straut
2097 vizualizări 18 dec 2017

„Întrucât am observat o creştere a numărului de români activi în piaţa Bitcoin, dintre care majoritatea interesaţi de investiţii imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-şi compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piaţa imobiliară, ba chiar să achiziţioneze proprietăţi direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piaţă. Decizia de a implementa plăţile prin criptomenedă a venit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piaţa imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia şi de către clienţii români”, a declarat Paul Pop, partener Cityland.

Preţurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenţiei - www.cityland.ro - şi vor fi actualizate în timp real. „Preţurile în Bitcoin ale proprietăţilor din portofoliul Cityland încep, la momentul acestei ştiri, de la 4Bitcoin, echivalentul a cca. 55.000 de euro”, precizează agenţia imobiliară.

Cityland va acorda această facilitate clienţilor printr-un parteneriat exclusiv cu platforma de schimb pentru Bitcoin www.cryptocoin.pro. Astfel, „clienţii care vor achiziţiona proprietăţi în Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de exchange”, se mai arată în comunicat.

Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convenţională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzacţionarea atât pe telefonul mobil, cât şi pe tabletă/laptop/PC. Firma dezvoltă deja instrumente bancare pentru plăţi în Bitcoin pentru bănci din Elveţia.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat şi o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009. Numele Bitcoin se referă şi la programul opensource pentru folosirea acestor monede, dar şi la reţeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Din august 2017, criptomoneda Bitcoin şi-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 de dolari SUA la peste 15.000 de dolari SUA în prezent, iar conform site-urilor de analiză, în februarie 2018 va depăşi pragul de 30.000 de dolari SUA.

Cityland este o agenţie imobiliară înfiinţată în 2008, specializată în consultanţă în domeniul imobiliar şi tranzacţii ale proprietăţilor din ansambluri rezidenţiale noi. Agenţia gestionează operaţiuni şi portofolii imobiliare pentru dezvoltatori din piaţa locală şi internaţională, având peste 30 de ansambluri rezidenţiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă. Printre acestea se numără ansambluri precum: Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate în zone centrale şi semicentrale.

Citește și: