Carol Dan - Mediafax
967 vizualizări 11 sep 2014

"Ţinta pentru noile produse este reprezentată, în primul rând, de firmele de taximetrie. Din câte ştiu, suntem primii care am scos pe piaţă un astfel de produs dedicat maşinilor bicarburant", a declarat joi Felix Dragu, directorul general al Lukoil Lubricants East Europe, într-o conferinţă de presă.

Compania a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 865,2 milioane de lei (195,8 milioane de euro), în creştere cu 3,6% faţă de 2012, şi a trecut pe profit, cu un câştig net de 10,5 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Noile sortimente de uleiuri au fost create şi adaptate pentru pieţele din Europa de Est împreună cu compania britanică Infineum, specializată în producţia şi comercializarea aditivilor pentru industria producătoare de lubrifianţi.

Compania exportă 30% din producţie şi funcţionează ca un centu regional pentru distribuţia de lubrifianţi auto în zece state din regiune, cu un consum anual cumulat de 310.000 de tone de lubrifianţi.

Dragu a adăugat că piaţa românească de uleiuri de motor este 70.000 tone pe an.

"Consumul de uleiuri de motor este în scădere pentru că este în creştere calitatea uleiurilor, astfel că nu mai trebuie să schimbi uleiul la 3.000-5.000 de kilometri, ci la 10.000-15.000", a precizat Dragu.

Lukoil Lubricants East Europe are în România o cotă de 20% pe piaţa de uleiuri pentru motor şi o capacitate de producţie de 40.000 tone anual, la Ploieşti, unitate în care a investit peste 6 milioane de dolari.

Dintre cele 4,69 milioane de autoturisme din România, numărul celor care folosesc şi GPL trece de 250.000. Aproximativ 3,32 milioane de maşini pot fi adaptate "cu costuri rezonabile" pentru a funcţiona cu GPL, potrivit Lukoil Lubricants East Europe.

Piaţa românească de GPL a ajuns anul trecut la 450.000 de tone, în creştere cu 4% faţă de 2012.

Printre competitorii companiei se numără BP, Total şi Castrol. Compania are clienţi precum Grup Feroviar Român, CFR Marfă şi CFR Călători.

Ritmul anual de creştere a numărului de maşini dotate cu instalaţii de GPL este de 4-7%, potrivit datelor Lukoil Lubricants.

Potrivit lui Silviu Raicea, director comercial al firmei AGR Autogas Group, aproximativ 6,3% dintre maşinile pe benzină din România au şi instalaţii de GPL. Costul dotării cu instalaţie de GPL se ridică în medie la 2.500 de lei, a adăugat Raicea, prezent în conferinţă.

AGR Autogas Group a înregistrat anul trecut afaceri de 15,4 milioane de lei şi un profit net de aproape 190.000 de lei. Firma intenţionează să se extindă în state precum Turcia, Grecia sau Macedonia, a mai spus Raicea.

AGR Autogas Group deţine în Bucureşti cel mai mare centru de conversie GPL din sud-estul Europei, potrivit datelor proprii.

Citește și: