Carol Dan - Mediafax
638 vizualizări 23 oct 2014

"Facem eforturi să ne răspândim în Europa. (...) Vrem să intrăm în Maroc, Franţa, Germania. Încercăm şi în Spania, Germania şi Columbia. Încă nu ne-am propus să ajungem şi în China", a afirmat Scheuşan într-o conferinţă organizată de companie.

Principalele activităţi ale Electromagnetica sunt furnizarea de energie electrică şi producţia de energie în cele zece microhidrocentrale pe care le deţine, producţia de corpuri de iluminat cu LED şi de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei.

Electromagnetica deţine 60% din piaţa de LED-uri din România, evaluată la aproximativ 10 milioane de euro.

Compania exportă astfel de corpuri de iluminat în Italia, Grecia, Bulgaria şi Serbia.

"Vom acorda o mare atenţie acestui sector. Este de viitor pentru noi", a spus Scheuşan.

Potrivit acestuia, în România există 5-6 producători de corpuri de iluminat cu LED şi niciun producător de becuri tradiţionale.

"Cred că autorităţile ar trebui să se gândească la asta", a mai spus Scheuşan.

Veniturile Electromagnetica au crescut cu 7% în primul semestru, la 220,5 milioane lei, dar profitul net s-a înjumătăţit, ajungând la 5,5 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, cei mai mari acţionari ai Electromagnetica sunt Asociaţia Salariaţilor (29,62% din acţiuni) şi SIF Oltenia (24,65%).

Titlurile Electromagnetica, listate la Bursa de Valori Bucureşti, se tranzacţionează joi la preţul de 0,198 lei pe titlu. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 135,1 milioane de lei (30,5 milioane euro).

Citește și: