Loredana VOICULESCU
42640 vizualizări 27 nov 2012

Şoferii ar putea să dea chiar şi cu 50% mai mulţi bani pentru RCA, începând de anul viitor.

Reprezentanţi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au declarat pentru gândul că tarifele RCA "ar trebui" să se majoreze de anul viitor în medie cu 50%, astfel încât firmele de asigurări să îşi poată acoperi, din încasări, riscurile asumate şi cheltuielile aferente. Cu toate acestea, decizia finală va aparţine societăţilor de asigurare.

Cele mai recente statistici arată că, la nouă luni, încasările totale din RCA sunt de aproximativ trei ori mai mici decât obligaţiile de plată înregistrate de societăţile de asigurare.

"Tarifele RCA ar trebui să se majoreze, pentru că obligaţiile de plată ale companiilor de asigurări depăşesc de trei ori încasările. Din această situaţie nu există ieşire", a comentat pentru gândul un reprezentant al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a adăugat însă că decizia finală aparţine firmelor de asigurare.

Cât va costa cel mai ieftin RCA

Cea mai ieftină poliţă RCA, cu valabilitate pentru şase luni, costă 161 lei, iar cea mai scumpă poate fi încheiată pentru 534 lei. Pentru 12 luni, poliţa RCA are un preţ minim de 293 lei şi unul maxim de 1.007 lei, potrivit unei analize Mediafax.

Potrivit datelor CSA, prima medie anualizată pentru poliţele RCA a fost în primele şase luni de 440 lei, în scădere cu 3% faţă de iunie 2011, iar dauna medie plătită pe total piaţă a urcat cu 11%, la 5.642 lei.

Dacă firmele de asigurare ar aplica o majorare de 50% a tarifelor RCA, preţul mediu al unei poliţe auto obligatorii ar putea ajunge de la 440 la 660 de lei.

Proiectul CSA

CSA a elaborat un proiect de normă care prevede că tarifele de prime la poliţele RCA vor fi stabilite astfel încât încasările firmelor de asigurări estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului.

"Pentru a acoperi riscurile şi cheltuielile aferente firmele de asigurare ar trebui să majoreze tarifele RCA. Aceasta este efectul urmărit prin proiectul CSA. Încasările din RCA sunt, la nouă luni, puţin peste un miliard de lei, daunele sunt de circa 960 de milioane de lei, rezerva de daune este de aproximativ 1,7 miliarde de lei, iar daunele neavizate sunt de circa 700 de milioane de lei. Este clar că încasările firmelor de asigurări sunt de trei ori mai mici decât obligaţiile de plată", a explicat pentru gândul un reprezentant al CSA.

Rezerva de daune se creează în baza estimărilor pentru avizările de daune primite de asigurător, astfel încât fondul creat să fie suficient pentru acoperirea plăţii acestor daune. "Rezerva de daune apare mare, pentru că firmele de asigurare trebuie să ţină cont, de exemplu, de pretenţiile formulate de victimele accidentelor de circulaţie. Acestea au ajuns să ceară drept despăgubiri

În prezent, asigurătorii practică pentru RCA preţuri care pentru acelaşi autovehicul şi şofer pot fi de două sau trei ori mai mari decât cea mai ieftină poliţă disponibilă pe piaţă, în funcţie de compania care o emite, potrivit unei analize a Mediafax.

Prin practicarea de tarife scăzute la RCA, companiile reuşesc, pe termen scurt, să atragă numeroşi clienţi şi, implicit, să îşi majoreze veniturile din subscrieri şi cota de piaţă.

Pe de altă parte, un nivel scăzut al preţurilor la RCA nu poate fi sustenabil pe termen lung, în condiţiile în care creşterea portofoliului de poliţe va avea ca efect şi majorarea frecvenţei daunelor şi a despăgubirilor pe care asigurătorul trebuie să le achite.

"În România se practică unele dintre cele mai mici tarife la RCA din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, România conduce la numărul de accidente rutiere", a declarat pentru gândul Norbert Simpf, Business Developer la Internetas, broker de asigurări.

De exemplu, în Austria prima medie pentru RCA este de 250 de euro, în scădere cu 16% faţă de tarifele practicate în urmă cu trei patru ani.

Norbert Simpf a spus că în ţările dezvoltate din UE în calculul tarifelor RCA se ţine cont de mulţi ani de faptul că un şofer a avut sau nu daune într-o anumită perioadă de timp, în timp ce pe piaţa asigurărilor din România acest sistem se practică doar din 2010.

Societăţile de asigurare, obligate să stabilească tarifele RCA pe baza calculelor statistice

"Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o probabilitate de cel puţin 99,5%, primele estimate pe următoarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului, cu respectarea legislaţiei şi a principiilor actuariale general acceptate", se arată în proiectul de act normativ al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Documentul vizează modificarea normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare printr-un ordin CSA din 2011.

Ordinul CSA din 2011 spune că asigurătorii RCA sunt obligaţi să stabilească tarifele de primă pentru fiecare categorie de vehicule, pe perioade de un an, calculate pe baze actuariale (...) astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din încheierea poliţelor RCA, constituirea rezervelor tehnice prevăzute în legislaţie şi plata contribuţiilor către fondurile stabilite în conformitate cu legislaţia, precum şi acoperirea cheltuielilor de achiziţie şi de administrare.

"În general, în lunile noiembrie-ianuarie, firmele de asigurare ies pe piaţă cu oferte imbatabile la RCA, în dorinţa de a câştiga o cotă de piaţă mai mare şi de a obţine lichidităţi pe termen scurt. Bănuiesc că prin proiectul propus, CSA doreşte să elimine posibilitatea firmelor de asigurare de a vinde RCA sub preţul normal (care să acopere riscurile şi daunele plătite n.n.). Vă daţi seama câte poliţe RCA de 200 de lei pe an, trebuie să vândă o firmă de asigurare pentru a acoperi o daună, să spunem, de 30.000 de euro, rezultată în urma avarierii unui autoturism X5", întreabă retoric Norbert Simpf.

Încasările din RCA în 2011 - un sfert din veniturile firmelor de asigurări

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este un contract prin care persoanele prejudiciate în urma unui accident auto produs din vina conducătorului auto asigurat primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau vătămările corporale suferite.

Scopul poliţei este ca persoanele păgubite să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situaţia materială a celui care a produs paguba.

Porivit Codului Rutier, şoferilor depistaţi fără RCA li se va reţine talonul maşinii şi plăcuţele de înmatriculare.

În 2011, subscrierile RCA au însumat aproape două miliarde de lei şi au reprezentat un sfert din veniturile industriei asigurărilor generale şi de viaţă.

Societăţile autorizate să emită RCA sunt ABC Asigurări, Allianz-Ţiriac Asigurări, Generali România, Asirom, Euroins România, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama Asigurări, UNIQA Aigurări şi City Insurance.

Citește și: